Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Aytemiz Alanyaspor, Galatasaray’ı yenerek Türkiye Kupası’nda yarı finale yükseldi

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final karşılaşmasında Süper Lig’in formda ekiplerinden Galatasaray, evinde Aytemiz Alanyaspor’u konuk etti. Mücadeleyi, deplasman ekibi 3-2’lik skor ile kazandı ve adını yarı finale yazdırdı.

Galatasaray’ın Aytemiz Alanyaspor’u ağırladığı karşılaşmanın ilk 20 dakikasında gol sesi çıkmadı. Mücadelenin bu bölümünde iki ekip de birbirlerine karşı oyun üstünlüğü kuramadı.

Karşılaşmanın ilk net pozisyonuna dakikalar 24’ü gösterdiğinde Aytemiz Alanyaspor girdi. Efecan Karaca’nın güzel pası ile müsait pozisyonda topu kontrol eden Salih Uçan, hiç vakit kaybetmeden şutunu çekti. Salih’in şutu, Muslera’nın çaresiz bakışları arasında üst direkten geri geldi.

Aytemiz Alanyaspor, mücadelenin 31. dakikasında Khouma Babacar’ın golü ile öne geçti. Karşılaşmanın bu bölümünde ataklarını hızlandıran Alanyaspor, savunmadan vurduğu uzun top ile Babacar’ı pozisyona soktu. Alanyaspor’un forveti, Donk ve Marcao’dan sıyrılıp düzgün bir vuruş ile topu Galatasaray ağlarına gönderdi.

Çağdaş Atan’ın öğrencileri golden sonra bir gol pozisyonuna daha girdi. Alanyaspor’un golünü kaydeden isim Babacar, sol kanattan ceza sahasına sokuldu ve Galatasaray kalesinin uzak köşesine şutunu çekti. Meşin yuvarlak, az fark ile dışarı çıktı.


Aytemiz Alanyaspor, 40. dakikada Salih Uçan’ın attığı gol ile farkı ikiye çıkardı. Hızlı gelişen Aytemiz Alanyaspor atağında Davidson’un şık pasına hareketlenen Salih Uçan, yerden düzgün bir vuruş ile Muslera’nın koruduğu kaleye takımının ikinci golünü attı.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesinde konuk Aytemiz Alanyaspor, ilk yarıyı Khouma Babacar ve Salih Uçan’ın attığı goller ile Galatasaray önünde 2-0 önde kapattı.

Aytemiz Alanyaspor, ikinci yarının hemen başında penaltı kazandı. Marcao, Alanyasporlu Tayfur’un ceza sahası içinde ayağına bastı. Karşılaşmanın hakemi tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. 48. dakikada Babacar’ın penaltı atışını gole çevirmesi ile Aytemiz Alanyaspor, Galatasaray karşısında skoru 3-0’a getirdi. 

Galatasaray, karşılaşmanın 60. dakikasında ilk net gol pozisyonunu Kerem Aktürkoğlu ile yakaladı. Sağ kanattan ceza sahasına giren genç futbolcu, yapmış olduğu vuruşta Alanyaspor kalecisi Marafona’yı geçemedi.

Sarı-kırmızılı ekip bu bölümde ataklarını sıklaştırdı. Mücadelenin 64. dakikasında gole çok yaklaşan Galatasaray’da Belhanda’nın şutunda top direkten döndü. 

Galatasaray ilerleyen bölümde bir net pozisyondan daha yararlanamadı. Sağ kanattan Yedlin’in ortasına yükselen Onyekuru, kafa vuruşu ile topu ağlara yollamak istedi. Onyekuru’nun kafası önce Marafona’dan daha sonra ise direkten döndü.

Sarı-kırmızılılar, dakikalar 83’ü gösterdiğinde farkı ikiye indirdi. Galatasaray’ın yeni transferi Gedson Fernandes’in yapmış olduğu pres olumlu sonuçlandı. Topu önünde bulan Mostafa Mohamed, net bir vuruş ile topu rakip filelere yolladı.

Ev sahibi ekip, 90+4. dakikada yeni transferi Gedson Fernandes’in sert vuruşu ile bir gol daha buldu. Mostafa Mohamed’in kafa vuruşunda direkten dönen topa düzgün bir vuruş yapan Fernandes, takımının son saniyelerde umutlanmasını sağladı. Sarı-kırmızılı ekip, maçın son saniyelerinde ise gol pozisyonu üretemedi.

Kupada bugün iki maç daha var

Aytemiz Alanyaspor’un rakibi, bugün saat 17.45’te oynanacak Sivasspor-Antalyaspor karşılaşması ile belli olacak. Saat 20.45’te başlayacak bir diğer çeyrek final mücadelesinde Beşiktaş ve Konyaspor, yarı finalde Medipol Başakşehir’in rakibi olmak için sahaya çıkacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.