Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elif Key ile Amerikan Rüyası (9): Biden’ın balayı günleri kısa sürdü & Clubhouse’da mahalle dedikodusu

2009 yılında Başkan Barack Obama, krizdeki Amerikan ekonomisini canlandırmak amacıyla ekibinin hazırladığı 816 milyar dolarlık teşvik paketini duyururken “Bu yardım paketi ABD’de bugüne kadar açıklanmış en büyük yardımdır” diyordu. Aradan 12 yıl geçti, salgın geldi, dünyadaki diğer ekonomiler gibi ABD ekonomisi de bundan zarar gördü. Bazı ülkeler uzaya giderken Amerika, hâlâ yaralarını sarmakla uğraşıyor. Ve şimdi ABD, Joe Biden’ın 1,9 trilyon dolarlık bugüne kadar açıklanmış en büyük yardım paketini bekliyor. İşsiz kalan milyonlarca insan, duran sektörler bu yeni paketten umutlu olsa da ekonomistler bu yardımın anlık bir mutluluk getireceğini, sonrasının ise yine karanlık olduğunu öne sürüyor. Son günlerin takıntısı Clubhouse’da da Türkiye’deki yeme-içme sektörü, bu konuları konuşuyor. Türkiye’nin maruz kaldığı ayrıştırıcı dil sebebiyle, uygulamanın mahalleler arası dedikoduhouse’a dönmesi an meselesiyken siyasi görüşleri farklı olan odalarda muhaliflerin görüşleri, attıkları tweetler ortalığa saçılıyor. “Buradan bir fayda beklemek manasız mı acaba?” sorusu ortada duruyor. Ve bir yandan da basının itilip kakılma meselesi devam ediyor. Sporla, nezaket niye bir arada duramıyor? Detaylar Amerikan Rüyası’nda.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.