Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

1 Kitap 1 Film (18) – “Beyaz Kalp” kitabı ve “Trois couleurs: Blanc” filmi

Eylül Görmüş ve Tuğçe Arslan Üçer bu bölümde, Javier Marías’ın “Beyaz Kalp” kitabı ile Krzysztof Kieslowski’nin “Trois couleurs: Blanc” filmi üzerinden saplantılı ilişkiler, evlilikle beraber dönüşen ve değişen dengeler, iki insan arasında hem bir araç hem bariyer olarak dil meselesi gibi temalar çerçevesinde “Bir insan, bu kendisi veya bir başkası olsun, bir diğer insanı ne kadar anlayabilir?” sorusu üzerine kafa yoruyor. Bu iki büyük eserin bize bahşettiği düşünsel malzeme ile yoğurulmuş, cevapsız sorular ortaya atan ancak bunu yaparken lezzetli bir zihin ve duygu egzersizi sunmayı hedefleyen bir sohbet.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.