Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mevcut başkan Süleyman Serdar Budak görevi bırakıyor, AKP Diyarbakır’da il başkanı arıyor

Diyarbakır’da, 2018 yılının Ocak ayından beri Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Diyarbakır İl Başkanlığı görevini yürüten Süleyman Serdar Budak’ın istifasının alınmasından sonra AKP’nin Diyarbakır’da il başkanı arayışına girdiği öğrenildi.

Parti merkezinden gelen yetkililer, bugün dört merkez ilçede il başkanlığı için delegeler nezdinde yoklama yaparken bu görev için eski milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Kutbettin Arzu ve eski İl Başkanı Muhammed Akar’ın adlarının da geçtiği belirtildi.

AKP Genel Merkezi tarafından istifası istenen eski ilçe başkanlarının istifa edip yerlerine kongrelerde yeni başkanların seçilmesinden sonra gözler il başkanlığı seçimine çevrildi. 2018 yılının Ocak ayından beri bu görevi yürüten ve il başkanlığına devam etmesi beklenen Süleyman Serdar Budak’ın da istifası istendi. Budak, 10 Şubat günü sosyal medya hesabından, “AK Parti Genel Merkez Teşkilatı Başkanlığı’yla yapmış olduğumuz istişareler sonucu 7. Olağan Kongre’de aday olmama kararı almış bulunmaktayım” mesajını paylaşarak, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

https://twitter.com/Serdar_Budak21/status/1359416540131639296

Budak’ın istifasına, hibe edilen minibüsün satılması ve yakınlarını işe yerleştirmesi neden oldu iddiası

AKP Diyarbakır İl Başkanı Budak’ın aday olmayacağını açıklaması birtakım iddiaları gündeme getirdi. Budak’ın il başkanlığından önce AKP İstanbul İl Başkanlığı tarafından, Diyarbakır İl Başkanlığı’na hibe edilen minübüsün uzun süre kullanılmaması ve ardından Budak’ın talimatı ile satılması ve Budak’ın yakınlarını Bağlar, Sur ve Kayapınar belediyeleri ile Emlak Konut’a yerleştirdiği iddiaları üzerine istifasının alındığı belirtiliyor.

İl başkanı arayışı için kente gelen AKP Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ve Diyarbakır Koordinatörü Ejder Açıkkapı’nın görüşmeleri ise sürüyor. Merkezden gönderilen heyetin bugün, Diyarbakır’ın dört merkez ilçesi olan Sur, Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde delegeler bazında il başkanlığı için yoklama yapacağı öğrenildi. AKP Diyarbakır İl Başkanlığı için çok sayıda başvuru yapılırken, eski milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Kutbettin Arzu ve eski İl Başkanı Muhammed Akar’ın da adlarının geçtiği öğrenildi. Bu isimlerin özellikle bazı partililer tarafından önerildiği de belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.