Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SosyoPolitik (54): Boğaziçi Üniversitesi eylemlerinden hareketle beyin göçü tartışmaları ve gençlerin ruh hali – Prof. Dr. Demet Lüküslü ile söyleşi

Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenci ve öğretim üyelerinin eylemleri, eylemlere müdahaleler, gözaltılar ve tutuklama kararlarının ardından öğrencilerin paylaştığı bir video sosyal medyanın gündemine oturdu. Öğrencilerin “Artık ülkemde dinlenmediğimi ve istenmediğimi düşünüyorum. Ülkem adına çok üzgünüm” cümlesini tekrarladıkları video ve eylemlerle birlikte, beyin göçü tartışmaları yeniden alevlendi. Türkiye’de sık sık konuşulan gençlerin memnuniyetsizliği ve ülkeden gitme isteği üzerine, sosyolog Prof. Dr. Demet Lüküslü ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.