Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Beykoz’da 111 bin metrekarelik alan imara açıldı – Beykoz Çevre Dayanışması ve Beykoz Kent Dayanışması: “Alınan kararlar doğaya yönelik açıkça bir saldırı, bu kararların karşısındayız”

İstanbul’un Beykoz ilçesindeki 111 bin metrekarelik alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açıldı ve ticaret alanı ilan edildi. Üç yıl önce hakkında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatılan bölge ile ilgili karar, 7 Ocak günü Resmi Gazete’de yayımlandı. Bölgeye bu kararla birlikte villa, cami ve alışveriş merkezini (AVM) içeren projeler yapılabilecek.

Kararı inceleyen Beykozlular ve Beykoz’da yaşayan üniversite öğrencileri, bölgede geçmişte yapılan emsal projeleri de göz önünde bulundurarak bir dizi faaliyet düzenlemeye başladı. Beykoz Kent Dayanışması’ndan Barış Muştu ve Beykoz Çevre Dayanışması’ndan Deniz Kuzucular, Beykoz’da yaşanan son olayları Medyascope’a anlattı. 

Söyleşimizin tamamını buradan dinleyebilirsiniz:

Kampanyaya buradan destek olabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.