Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İş insanı Ferda Cemiloğlu, Erbil’deki havaalanına düzenlenen füze saldırısını değerlendirdi: “ABD askerleri hedeflendi, bu tür saldırılar burada yaşayan insanları korkutmuyor”

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkenti Erbil’e dün gece (15 Şubat) Amerika Birleşik Devletleri (ABD) askeri üssünün de bulunduğu havalimanına füzeli saldırı düzenlendi. Dördü ABD askerlerinin kaldığı yerleşkeye olmak üzere toplam 14 roket fırlatıldı. Bu roketlerin 10’u ABD askerlerinin kaldığı yerleşkelerin dışına, dördü ise yerleşkeye isabet etti. Saldırıda beş sözleşmeli personel ve bir ABD askeri yaralanırken, bir ABD’li müteahhit hayatını kaybetti. Dün geceki saldırının ardından kapatılan havaalanı, bugün yeniden uçuşlara açıldı. Erbil’de bulunan iş insanı Ferda Cemiloğlu, saldırıda daha çok ABD askerlerinin bulunduğu alanların hedeflendiğini ancak bazı roketlerin yol ve havalimanına yakın mahallelere düştüğünü anlattı.

Saldırıdan sonra ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken başta olmak üzere birçok yetkili Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesrur Barzani’yi arayarak geçmiş olsun dileklerini ve desteklerini iletti. Erbil’de bulunan iş insanı Ferda Cemiloğlu, saldırıyı ve saldırının amacını Medyascope’a anlattı.

Cemiloğlu, insanların saldırı sırasında büyük bir korku ve panik yaşamadığını, can kaybının az olmasına sevinildiğini söyledi: “Saldırıdan sonra havalimanı uçuşlara kapatıldı, bu sabah yeniden uçuşlara açılarak hayat normale döndü. Burada koronavirüs salgınından sonra normal hayata tam başlarken böyle bir saldırının olması dikkat çekicidir. Merkezi yönetim ile yaşanan sorunlara rağmen burada yaşam ekonomik anlamdaki eski görkemli günleri gibi olmasa da devam ediyor.”

Saldırının Haşdi Şabi güçleri tarafından yapıldığı ihtimali üzerinde durulduğunu da söyleyen Cemiloğlu, bu grubun bölgeyi istikrarsızlaştırmak istediğini vurguladı. Irak Başbakanı Mustafa Kazımi‘nin, saldırının ardından IKBY ile birlikte komisyon kurulacağı ve bunu yapanların en ağır şekilde cezalandırılacağı yönünde açıklamalarda bulunduğunu belirten Cemiloğlu, “Bu tür saldırılar insanları korkutmuyor. Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin bu tür olaylar karşısındaki müdahale şekli ve organizasyonu insanlara güven veriyor” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.