Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (86) – Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün: “Sayın Erdoğan ile uzun yıllar çalıştım, artık bazı duygularını yitirdiğini sadece iktidarda kalmak dışında amacı olmadığını hissediyorum”

Ankara Gündemi programının 86. bölümünde Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Özgür Özdemir’in sorularını yanıtladı. Programda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Irak’ın kuzeyine düzenlediği Gara operasyonu ve sonrasında yaşananlar konuşuldu.

Gara operasyonunun bir hatalar zinciri olduğunu belirten Üstün şöyle konuştu: “Davul zurna ile başlamış bir operasyon var. Operasyonun hem alan hem noktasal operasyon olarak planlandığını görüyoruz ancak kurtarma operasyonunun böyle planlanmaması gerektiğini herkes bilir.” 

Gara operasyonu sonrası Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Rize 7. Olağan İl Kongresi’nde yaşananları hatırlatan Üstün, “Sayın Erdoğan ile uzun yıllar çalıştım gelinen noktada artık Erdoğan’ı tanıyamıyorum. Bazı duygularını yitirdiğini sadece iktidarda kalmak dışında başka hiçbir amacı olmadığını hissediyorum. Daha anne kendi acısını yaşayamadan, bu acı üzerinden siyasi bir rant devşirmek insani bir durum değildir” dedi.

Operasyon sonrası muhalefetin hedef tahtasına oturtulduğunu belirten Üstün, iktidarı şu sözlerle eleştirdi: “Operasyon sonrası muhalefeti hedef tahtasına oturtan bir trol faaliyeti başlatıldı. Başarılar birilerine, ortada bir zarar varsa adını sanını bilmediğimiz memurlara kalıyor. Devleti siz yönetiyorsanız sorumluluğu alacaksınız. Meclis’e gelip karşınızdakini suçlayan ve azarlayan bir dil ile değil, daha destek talep eden bir dil ile konuşulmalısınız. Sorumluluk makamında olan insanlar bunu kabul etmeli. Bu hatalar zincirinin nasıl olduğunu da kamuoyuyla paylaşmaları gerekir.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.