Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu başladı

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu, dün (18 Şubat) oynanan karşılaşmalar ile başladı.

Milli futbolcularımız Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü‘nün takımı Leicester City, deplasmanda Slavia Prag ile 0-0 berabere kalırken Hakan Çalhanoğlu‘nun formasını giydiği Milan, Sırbistan’da Kızılyıldız deplasmanında son dakikada yediği gol ile 2-2’lik beraberliğe razı oldu. Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Mehmet Zeki Çelik‘in başarılı performansları ile Fransa Ligi’nde liderlik koltuğunda oturan Lille ise Hollanda’nın güçlü ekiplerinden Ajax’a evinde 2-1 yenildi.

Gecenin gol düellosuna sahne olan karşılaşmasında İsviçre ekibi Young Boys, Bayer Leverkusen’i 4-3 mağlup etti. Bir diğer yedi gollü mücadele ise Belçika ekibi Antwerp’in, İskoçya temsilcisi Glasgow Rangers’ı konuk ettiği maçta yaşandı. Rangers, geriye düştüğü karşılaşmada Antwerp’i deplasmanda 4-3 yendi.

Leicester City, Çekya’dan beraberlik ile döndü

Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü’nün formasını terlettiği İngiltere temsilcisi Leicester City, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Çekya ekibi Slavia Prag’a konuk oldu. Çağlar Söyüncü, mücadelede ilk 11’de yer alırken Cengiz Ünder ise 64. dakikada oyuna dahil oldu. İki ekip, mücadelede birbirlerine karşı oyun üstünlüğü kurmakta zorlandı ve karşılaşma 0-0’lık skor ile tamamlandı.

Milan son dakikada yıkıldı

Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız, Rajko Mitic Stadyumu’nda İtalya’nın köklü kulüplerinden Milan’ı ağırladı. Kızılyıldız karşısında önemli oyuncularını oynatmayarak rotasyona giden Milan’da milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, karşılaşmanın 82. dakikasında oyuna girdi. İtalya ekibi, mücadeleye hızlı başladı ve ilk 15 dakikada Kızılyıdız kalesine iki gol attı fakat bu goller mücadelenin hakemi Anastasios Sidiropoulos tarafından geçersiz sayıldı. Kızılyıldız, ilk yarının geri kalan bölümünde oyunda dengeyi kurdu ve önemli pozisyonlar yakaladı. Milan, baskı yediği bu bölümü gol yemeden atlattı. Dakikalar 42’yi gösterdiğinde ise Milan, Kızılyıldız futbolcusu Radovan Pankov’un kendi kalesine attığı gol ile devre arasına 1-0 önde girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısının ilk 15 dakikalık bölümüne penaltılar damga vurdu. İkinci yarıya hızlı başlayan Kızılyıldız, 52. dakikada penaltı kazandı ve topun başına geçen Kanga Kaku, takımına beraberliği getiren golü kaydetti. Beraberlik golünden 10 dakika sonra ise bu kez Milan penaltı kazandı ve Theo Hernandez, kazanılan penaltıyı gole çevirerek İtalya temsilcisini yeniden öne geçirdi. Sırbistan ekibi, mücadelenin 77. dakikasında Milan Rodic’in kırmızı kart görmesi ile karşılaşmayı 10 kişi tamamlamak zorunda kaldı. Kızılyıldız, karşılaşmanın son dakikalarında 10 kişi oynamasına rağmen Milan kalesine ikinci golü atmak için ataklarını sıklaştırdı ve maçın son dakikasına girildiğinde aradığı golü Milan Pankov’un kafa vuruşu ile buldu. Son dakikaları nefesleri kesen mücadele, Kızılyıdız’ın attığı bu gol ile 2-2’lik beraberlik ile sonuçlandı. 

Ajax, Lille karşısında harika bir geri dönüşe imza attı

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunun en dikkat çekici karşılaşmalarına sahne olması beklenen Lille-Ajax eşleşmesi, Lille kulübünün ev sahipliğinde başladı. Lille’de milli futbolcularımız Yusuf Yazıcı ve Mehmet Zeki Çelik, kendilerine ilk 11’de yer buldu. Ajax’ın maç boyu neredeyse tek kale oynadığı mücadelede Lille, 72. dakikada Timothy Weah’ın attığı gol ile skordaki dengeyi bozan ekip oldu. Mücadelenin geri kalanında gol arayışlarına hız veren Ajax, 87. dakikada kazanılan penaltıyı Dusan Tadic’in gole çevirmesi ile birlikte skora 1-1’lik eşitliği getiren golü kaydetti.

Beraberlik golünün şokunu henüz üzerinden atamayan Lille, dakikalar 89’u gösterdiğinde Ajax’ın Hollandalı futbolcusu Brian Brobbey’in attığı gol ile yenik duruma düştü. Ajax, attığı bu gol ile Fransa temsilcisini deplasmanda geriden gelerek 2-1 mağlup etti.

Bayer Leverkusen, mucizeyi gerçekleştiremedi

İsviçre ekibi Young Boys’un, sahasında Almanya temsilcisi Bayer Leverkusen’i konuk ettiği karşılaşma yedi gole sahne oldu. Ev sahibi ekip, mücadelenin ilk yarısını Fassnacht, Siebatcheu ve Meschack’ın golleri ile Bayer Leverkusen önünde 3-0 önde kapattı. Bayer Leverkusen ise ikinci yarıda adeta küllerinden doğdu ve 49. dakika ile 68. dakikalar arasında Schick (2) ve Diaby’nin ayağından bulduğu goller ile skoru 3-3’e getirdi. Deplasmanda bulduğu bu üç gol ile tur için önemli avantaj yakalamasına rağmen skoru koruyamayan Bayer Leverkusen, 89. dakikada Siebatcheu’nun kendisi adına ikinci, takımı adına dördüncü golü atmasına engel olamadı. Young Boys, heyecanın son dakikaya kadar devam ettiği mücadeleyi 4-3 kazanmayı başardı.

Gecenin toplu sonuçları şöyle:


24 Şubat Çarşamba günü oynanacak Tottenham – Wolfsberger eşleşmesi ile başlayacak olan rövanş mücadeleleri, 25 Şubat Perşembe günü oynanacak 15 karşılaşma ile sona erecek. Rakiplerini elemeyi başaran ekipler, UEFA Avrupa Ligi’nde son 16 turuna adını yazdıracak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.