Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonlar Ligi’nde futbol şöleni hız kesmeden devam etti: Son şampiyon Bayern Münih, Lazio’yu farklı geçti

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turu heyecanı, dün gece (23 Şubat) oynanan mücadeleler ile kaldığı yerden devam etti. İtalya temsilcisi Lazio, sahasında son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih‘e 4-1 mağlup olurken Chelsea, İspanya’daki koronavirüs salgını kısıtlamaları nedeniyle Romanya’da kozlarını paylaşmak zorunda kaldığı Atletico Madrid‘i 1-0’lık skor ile geçti.  

Bayern Münih, Lazio’yu bozguna uğrattı

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Lazio, son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih’i Roma Olimpiyat Stadı’da ağırladı. Almanya temsilcisi, mücadeleye hızlı başladı ve dakikalar 9’u gösterdiğinde Lazio’nun deneyimli savunma oyuncusu Pablo Musacchio’nun hatasını iyi değerlendiren Robert Lewandowski’nin attığı gol ile 1-0 öne geçti.

Yediği bu gole reaksiyon vermek isteyen İtalya ekibi, kalesinde beklemediği bir gol daha gördü. Bayern Münih’in 17 yaşındaki futbolcusu Jamal Musiala, 24. dakikada ceza sahası yayı üzerinden vurduğu şut ile Lazio önünde takımının ikinci golünü attı. İtalya deplasmanında bulduğu iki gol ile yetinmeyen son şampiyon, ilk yarının bitimine üç dakika kala Leroy Sane’nin ağları sarması ile soyunma odasına 3-0 önde girmeyi başardı.

Almanya temsilcisi, ikinci yarıya 47. dakikada Lazio’nun savunma oyuncusu Francesco Acerbi’nin kendi kalesine attığı gol ile başladı. İkinci yarının başında goller devam etti ve Lazio, dakikalar 49’u gösterdiğinde yıldız forveti Carlos Correa’nın meşin yuvarlağı rakip filelere göndermesi ile birlikte skoru 4-1 yaptı. İtalya ekibi, mücadelenin geri kalan bölümünde aradaki farkı ikiye indirmek için uğraştı fakat sonuç alamadı. Bayern Münih, karşılaşmayı 4-1 kazanarak çeyrek finalin kapısını şimdiden araladı.

Olivier Giroud’nun harika golü, Chelsea’yi galibiyete taşıdı

Gecenin merakla beklenen mücadelesinde Atletico Madrid, son 16 turu ilk maçında İspanya’daki koronavirüs salgını kısıtlamaları yüzünden Romanya’nın başkenti Bükreş’te bulunan Arena Naționala’da (Ulusal Arena) İngiltere temsilcisi Chelsea ile karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısı, iki ekibin de savunma güvenliğini ön planda tutması nedeniyle net gol fırsatlarına sahne olmadı ve ilk 45 dakikalık bölüm 0-0’lık eşitlik ile tamamlandı.

Mücadelenin ikinci yarısının başlangıç dakikaları da iki ekibin dengeli oyununa sahne oldu. Maçın, belki de turun kaderini değiştiren golü ise Chelsea’nin Fransız forveti Olivier Giroud, dakikalar 68’i gösterdiğinde röveşata ile kaydetti. Karşılaşmanın kalan dakikalarında eşitlik golünü arayan Atletico Madrid, beklediği golü bulamadı ve mücadele Chelsea’nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu, bu gece (24 Şubat) Türkiye saati ile (TSİ) 23.00’te oynanacak karşılaşmalar ile devam edecek. Şampiyonlar Ligi kupasını en çok müzesine götüren takım olan Real Madrid, İtalya temsilcisi Atalanta‘ya konuk olurken Borussia Mönchengladbach, evinde İngiltere’nin güçlü temsilcilerinden Manchester City ile karşılaşacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.