Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elif Key ile Amerikan Rüyası (11): El Chapo sezonunda son bölüm

ABD koronavirüs salgının önüne geçemiyor. Aşı konusunda iyi gelişmeler var gibi gözükse de virüs yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 500 bini geçti. Salgın döneminin parlayan ismi New York Valisi Andrew Cuomo’nun ise yaşlı bakımevlerinde koronavirüs kaynaklı ölümleri gizlediği, gerçek verileri paylaşmadığı ortaya çıktı. Bir başka ortaya çıkan da ABD Federal Savcılığı’nın Emma Coronel Auispuro’nun yani El Chapo’nun sonuncu eşinin iki senedir peşinde olduğu! Vaşington yakınlarındaki Dulles Uluslararası Havaalanı’nda tutuklanan Coronel, Vaşington’daki federal mahkemeye video konferans yöntemiyle çıkarıldı ve tutuklandı. Coronel’in yeni duruşma tarihi açıklanana kadar kefaletle serbest bırakılması gündeme gelmezken ABD, 8 Mart’ta bir başka büyük davanın jüri seçimini bekliyor. George Floyd duruşması için seçilecek jüriyi kolay günler beklemiyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.