Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (87) – CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre: “Muhalefetin, bir araya gelemeyerek iktidarın bir süre daha sürmesine yardımcı olmasının vebali büyüktür, bu sorumluluğu kimsenin alacağını sanmıyorum”

Ankara Gündemi programının 87. bölümünde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Yunus Emre, Okan Yücel’in sorularını yanıtladı. Programda, 28’i Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekillerine ait toplam 33 fezlekenin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulmasının ardından CHP’nin bu fezlekelerle ilgili tutumunun ne olacağı ve Genel Kurul’daki dokunulmazlık oylamasının muhalefet açısından önemi konuşuldu.

Yargının bağımsız olduğu ortamda yalnızca kürsü dokunulmazlığının yeterli olduğunu ancak Türkiye’deki siyasetin yargı eliyle tanzim edildiğini belirten Yunus Emre, ilkesel olarak Genel Kurul’daki oylamada ‘ret’ oyu kullanmayı düşündüğünü ve partisinin de aksi yönde bir adım atmasını beklemediğini söyledi.

Daha önce pek çok ülkede farklı dünya görüşlerindeki muhalefet partilerinin bir araya gelerek otoriter yönetimlerin önünü kestiğini belirten Yunus Emre, Türkiye’de de muhalefet partilerinin aralarındaki sorunları büyütmekten vazgeçmesi gerektiğini söyleyerek, “Muhalefetin kendi arasındaki meseleleri büyütmemesi gerekiyor. Muhalefetin, bir araya gelemeyerek iktidarın bir süre daha sürmesine yardımcı olmasının vebali büyüktür, bu sorumluluğu kimsenin alacağını sanmıyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.