Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eğitim 360° (9): Koronavirüs salgınında değişen ebeveynlik rolleri – Seçil Akaygün Cüntay ve Güven Gürel ile söyleşi

Medyascope ve Eğitim Reformu Girişimi işbirliğiyle hazırlanan Eğitim 360°‘ın bu bölümünde Umay Aktaş Salman ve Ezgi Tunca salgında ebeveyn olmayı ele aldı. Salgın başlayalı bir yıl oldu. Salgınla birlikte pek çok şey değişti. Ev bir anda birden fazla mekana dönüştü; işyeri, okul, oyun parkı. Ebeveynlerin rolleri de değişti. Programa konuk olan uzman psikolojik danışman Seçil Akaygün Güntay, değişen ebeveynlik rollerini, kriz anlarını, tükenmişliği ve çözüm yollarını anlattı. Sekiz yaşında bir kızı olan ve evden çalışan Güven Gürel ise salgında yaşadığı babalık deneyimini paylaştı. Gürel, sakin kalmaya ve kızıyla iletişimi yüksek tutmaya çalışarak krizleri atlatmaya çalıştığını anlattı. Cüntay ise mükemmel ebeveyn tablosu çizmeye gerek olmadığını, ebeveynlerin yorgunluklarını söylemekten çekinmemelerini, çocukların duyguların saklanmasından hoşlanmadığını vurguladı. Duygusal dayanıklılığın esneklik olduğuna vurgu yapan Cüntay, okula dönen çocuklar için de veli ve öğretmenlere tavsiyelerde bulundu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.