Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroLeague’de 28. hafta: Efes’te Micic, Fenerbahçe’de De Colo takımlarını sırtlıyor, çift maç haftasında temsilcilerimizin yüzü gülüyor

Avrupa basketbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonu Türk Hava Yolları (THY) EuroLeague‘de heyecan, 28. hafta maçlarıyla devam etti. Türkiye temsilcileri Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun mücadele ettiği THY EuroLeague’in 28. haftasında 4 Mart ve 5 Mart günleri dokuz karşılaşma yapıldı. Temsilcimiz Anadolu Efes, kupanın en güçlü adaylarından CSKA Moskova’yı ağırlarken, Fenerbahçe Beko ise Fransız ekibi ASVEL’e konuk oldu. 

Normal sezonun son altı haftasına girilen ve bu hafta takımların çift maç oynadığı ligde, takımlar arasındaki ilk sekiz yarışı kendisini göstermeye başladı. Ligin iki Türk takımı ise bu hafta iki zorlu takım ile karşı karşıya geldi. Anadolu Efes kendi sahasında Rus ekibi CSKA Moskova’yı ağırladı ve oynadığı son dokuz maçında sekizinci galibiyetini aldı. Fenerbahçe Beko ise Fransız ekibi LDLC ASVEL takımına konuk oldu ve zorlu geçen maçı kazanmayı bildi. Böylece temsilcilerimiz çift maç haftasında 2’de 2 yaparak, haftayı namağlup kapatmayı bildiler. 

Zenit’in gücü Real’e yetmedi

Haftanın açılış maçında Rus ekibi Zenit St. Petersburg ile İspanyol ekibi Real Madrid karşı karşıya geldi. 27’inci haftada aldığı Khimki mağlubiyeti ile play-off yolunda darbe alan Madrid, Zenit deplasmanından aldığı galibiyet ile ilk sekiz yolundaki umutlarını tekrar yeşertti. Karşılaşmaya hızlı başlayan Madrid ekibi, ilerleyen dakikalarda oynadığı takım oyunu ile birlikte farkı ilk çeyrekten çift hanelere kadar çıkardı. İkinci çeyrekte de oynadığı üstün oyunu ile Zenit’e kolay sayı şansı tanımayan İspanyol ekibi, üstünlüğünü üçüncü çeyrekte koruyamadı. Üçüncü çeyrekte yaptığı iyi savunma ile farkı eriten Rus ekibi, 29 sayı atıp 14 sayı yediği çeyreği 58-52 önde kapattı. Fakat maçın son dakikalarını daha iyi oynamayı bilen İspanyol ekibi, karşılaşmadan 75-71 galibiyet ile ayrıldı. Real Madrid’de maçın yıldızı sahada kaldığı 23 dakika boyunca bulduğu 16 sayı, 9 ribaund, 1 asist ve 1 top çalma ile Walter Tavares oldu. Zenit’te ise Kevin Pangos bulduğu 14 sayı ve 7 asist ile mağlubiyete engel olamadı.

Anadolu Efes’te Micic farkı

Bir diğer önemli maç ise temsilcimiz Anadolu Efes ile CSKA Moskova arasında gerçekleşti. İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan maçı Anadolu Efes, beklentilerin çok üzerinde oynadığı bir takım oyunu ile kazanmayı bildi. Maça hızlı başlayan ve ilk dakikadan itibaren aldığı üstünlüğü korumayı bilen lacivert-beyazlı ekipte hedef, sezonun ilk yarısında oynanan ve 35 sayılık yenilgi ile sonuçlanan maçın rövanşını almaktı. Bu motivasyon ile sahaya çıkan temsilcimiz, ilk yirmi dakikalık dilimi 55-28 önde kapattı. İkinci yarıda sert başlayan Moskova ekibine karşı ciddiyeti bir dakika olsun elden bırakmayan Efes, hücumlarını daha rahat bir ortamda gerçekleştirse de üç sayı çizgisi gerisinden aradığı isabetleri bulamadı. Buna rağmen güçlü rakibini oyun dışında tutmayı başaran ve takım oyunundan vazgeçmeyen lacivert-beyazlı ekip, maçı 100-70 kazandı ve ikili averajı korudu.

Ligin gözde ekiplerinden CSKA Moskova’ya tarihindeki en ağır yenilgilerinden birini yaşatan Efes’te, son maçların forma ismi Vasilije Micic sahada kaldığı 35 dakika boyunca bulduğu 21 sayı, 6 ribaund, 8 asist, 3 top çalma ve 29 verimlilik puanı ile maçın yıldızı oldu.

Bayern’den çifte galibiyet

Haftayı çift galibiyet ile kapatan takımlardan bir tanesi de Bayern Münih’ti. Sahasında Yunan ekibi Panathinaikos’u ağırlayan Bayern, karşılaşmadan 76-71 galip ayrıldı. Yeşil-beyazlı ekibin iyi başladığı karşılaşmada ilk çeyrek skoru Panathinaikos lehine 21-14’tü. Fakat ikinci çeyreğin sonuna doğru gösterdiği reaksiyon ile maçı kendilerine çeviren Bayern, soyunma odasına 37-36 önde gitti. Karşılaşmanın üçüncü çeyreğinde ortaya koyduğu oyun ile mini bir şov yapan Bayern, oyun kurucusu Wade Baldwin öncülüğünde karşılaşmadan 76-71 önde ayrılmayı başardı. Oynadığı kusursuz oyun ile izleyicileri mest eden Baldwin, sahada kaldığı 31 dakikada 27 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 3 top çalma ve 34 verimlilik puanı ile maçın yıldızı oldu. Bayern aldığı bu galibiyet ile galibiyet sayısını 18’e çıkarırken, play-off’lar için büyük bir avantaj elde etti.

Zalgiris’e play-off yolunda darbe

Bu haftanın bir diğer önemli ve üst sıraları etkileyecek olan karşılaşması Zalgiris Kaunas ile Ax Armani Exchange Milan arasında gerçekleşti. Dengeli başlayan maçta kurduğu üçgenler ile hücum eden ve savunmada ise rakibinin direncini kıran Milano, ilk çeyreği 19-13 önde kapattı. İkinci çeyrekte de ilk yarıda bulduğu momentumu devam ettiren Milano farkı çift hanelere dek çıkarsa da ilk yarısının son dakikalarında Zalgiris’in etkili oyununa engel olamadı ve soyunma odasına 32-34 geride gitti.

Üçüncü çeyrekte karşılaşmanın ilk dakikalarında yakaladığı momentumu tekrar kazanan İtalyan ekibi, farkı tekrar çift hanelere kadar çıkardı fakat Zalgiris bir kez daha maça ortak olmayı bildi. Müthiş bir çekişmeye sahne olan maçın son 10 dakikasını daha iyi oynayan İtalyan ekibi Shavon Shields ve Kyle Hines’ın bulduğu isabetler ile karşılaşmadan 69-64 galip ayrılmayı bildi. Bu galibiyet ile Milano, 28’inci maçında 18’inci galibiyetini alırken, Zalgiris ise 15 galibiyette kalarak play-off hattında büyük bir yara almış oldu. Maçın yıldızı ise sahada kaldığı 32 dakikada 23 sayı, 4 ribaund ve 2 asist ile Shavon Shields oldu. Zalgiris’te Marius Grigonis’in 17 ve Joffrey Lauverge’nin 15 sayısı mağlubiyeti önleyemedi.

Fenerbahçe Beko’dan kritik galibiyet

Haftanın en önemli maçlarından bir tanesi ise temsilcimiz Fenerbahçe Beko ile ASVEL arasında oynandı. Son maçlarda aldığı galibiyetler ile play-off’lara göz kırpan Fenerbahçe Beko, Fransa deplasmanında da hata yapmadı ve maçtan 90-86 galibiyet ile ayrıldı. Maça daha iyi başlayan ve skoru üç sayı gerisinden bulduğu isabetler ile önde götüren sarı-lacivertli ekip, ilerleyen dakikalarda Fransız ekibinin maça ortak olmasına engel olamadı. Maçın büyük bir çoğunluğunun karşılıklı basketler ile devam ederken, son 10 dakikada nefesler tutuldu. Sete set hücumlar ile başlayan çeyreğin son dakikalarını daha iyi oynayan Fenerbahçe, maçtan galibiyet ile ayrıldı. 

Hakemlerin sert oyuna müsaade ettiği maçı, Fransız oyun kurucusu Nando De Colo’nun önderliğinde kazanmayı bilen temsilcimiz, 28’inci maçında 17’inci kez kazandı ve play-off için avantajını sürdürdü. ASVEL deplasmanında maçı getiren isim ise sahada kaldığı 32 dakikada ürettiği 24 sayı, 4 ribaund, 6 asist, 2 top çalma ve 27 verimlilik puanı ile Nando De Colo oldu. Sarı-lacivertlilerin pota altının verimsiz kaldığı bu maçta Jan Vesely bulduğu 9 sayı ile takıma eşlik ederken, yeni transfer Kyle O’Quinn’in 11 sayısı takıma ilaç gibi geldi. 

Lider Barcelona ise haftanın kapanış maçında sahasında TD Systems Baskonia’yı ağırladı. Karşılaşmaya çok hızlı bir şekilde başlayan Barcelona, ilk çeyreği 25-4’lük skor ile farklı kapattı. Maçın ikinci çeyreğinde oyuna tekrar dahil olan Baskonia, Barcelona’nın daha üstün oyununa engel olamadı. Böylece lider Barcelona, koçu Sarunas Jasikevicius’un doğum gününde, sahasından 71-57’lik skorla galip ayrıldı ve 28’inci maçında 20’inci galibiyetini almış oldu. 

Barcelona’da maçın yıldızı sahada kaldığı 31 dakikada double-double yapan ve bulduğu 18 sayı, 10 ribaund, 1 top çalma, 1 asist, 1 ribaund ve 26 verimlilik puanı ile Nikola Mirotic oldu. 

Haftanın diğer karşılaşmalarındaki sonuçlar: 

Maccabi Playtika Tel Aviv – Valencia Basket: 84-72

Khimki Moskova – ALBA Berlin: 81-100

Olympiacos – Kızılyıldız: 94-79

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.