Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elif Key ile Amerikan Rüyası (12) – Dünyanın yeni bölünmesi: Aşıya kavuşanlar ve kavuşamayanlar

Aşı olanlar ve olamayanlar dünyasına hoş geldik! Koronavirüs salgını hızını kesmiyor ama aşı dağıtımı ABD, İngiltere ve İsrail gibi zengin ülkelerde son hız devam ediyor. Bu küresel adaletsizlik ve zengin ülkelerin aşıları istiflemesi sebebiyle dünyada bazı ülkelerin aşıya 2023 yılında ancak kavuşacağı tahmin ediliyor. Bu, bütün dünya aşılanmadığı takdirde bu salgının da sona ermeyeceği anlamına geliyor. Amerika ve İngiltere’nin başrolleri paylaştığı bir başka konu da Prens Harry ve Meghan Markle’ın Oprah Winfrey’e verdiği röportaj. İkilinin röportajını yayınlandığı saatte 17 milyon insan izledi, kraliyet ailesinin ırkçılıkla suçlanmasına krallıktan “Bu konuyu aile içinde konuşacağız” cevabı geldi. ABD’nin bu röportaja verdiği tepki ülkeyi yine ikiye böldü. Cumhuriyetçiler Kraliçe’ye üzülürken, liberaller Markle’ı haklı buldu ve kraliyet vahşetini gözler önüne serdiği için Markle’ı tebrik yağmuruna tuttular. Ve Rasim Öztekin. 62 yaşında kaybettiğimiz nefis tiyatrocu 10 Mart 2021 tarihinde toprağa verildi. Ardında binlerce sevenini, arkadaşını, dostunu, sahneyi, sahnenin arkasını, yetiştirdiği gençleri, kızını, eşini, bir de telefon numarasını bıraktı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.