Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Begüm Başdaş ile Yollarda (12): Esin Bozovalı ve Müge Dalkıran ile mutabakatın gölgesinde mülteciler

Yollarda programında bu hafta Begüm Başdaş, konukları Esin Bozovalı ve Müge Dalkıran ile birlikte 18 Mart’ta beşinci yılını dolduracak olan AB-Türkiye Mutabakatının insan hakları karnesini, Türkiye’de ve Yunanistan’da yaşayan mültecilerin hayatlarına etkisi üzerinden konuştu.

Esin Bozovalı avukat ve aynı zamanda Galatasaray Üniversitesi Kamu Hukuku Doktora Programı’nda öğrenci. BMMYK Türkiye ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarında insan hakları ve sığınma hukuku alanında çalıştı. Özellikle Türkiye’nin batı sınırındaki düzensiz göç alanında çalışmalar yürütüyor ve avukat olarak AİHM ve Türkiye makamları önünde sığınma ve insan hakları alanında dosyalar takip ediyor.

Müge Dalkıran ODTÜ Bölge Çalışmaları (Avrupa) Doktora Programı’nda Yunanistan’daki sığınma rejimi üzerine doktora tez çalışmasını yürütüyor. Doktora çalışmalarının yanı sıra IWM Viyana ve Kalkota Araştırma Grubu’nun Asya-Avrupa Zorunlu Göç Projesi’nde araştırmacı olarak çalışıyor ve İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde uluslararası göç üzerine dersler vermektedir. Zorunlu göç, mülteci hakları ve Avrupa sığınma rejimi hakkında yazdığı çeşitli yayınları da var.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.