Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Biden, Erdoğan’ı arayacak mı? – Prof. Dr. Fuat Keyman: “Bir süre daha bu aramama durumu devam edecek, aradığı durumda ise bu görüşme sadece bir protokol görüşmesi olacak”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO müttefikleriyle olan sorunlu ilişkilerini yeniden rayına oturtma çabası kapsamında Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Batı karşıtı söylemlerini yumuşatmış olsa da ABD Başkanı Joe Biden, bu çabaya şu ana kadar sessiz kalarak yanıt verdi. Beyaz Saray’daki görevine başlamasının üzerinden iki ay geçmesine rağmen Biden’ın hala Erdoğan’ı aramamış olması kimi çevrelerce endişe verici bir işaret olarak yorumlanıyor. Biden’ın Erdoğan’ı aramamasının altında yatan sebepleri, Biden’ın bu hamlesinin ne anlam ifade ettiğini, ikili ilişkilerdeki sorunlu konuları ve Vaşington ile Ankara hattındaki gerilimi Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İstanbul Politikalar Merkezi Direktörü Prof. Dr. Fuat Keyman ile konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.