Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Barosu’nun 3-4 Nisan’da yapılacak genel kurulunda açık alanda oy kullanılacak

Koronavirüs salgını nedeniyle daha önce iki kez ertelenen baro seçimlerinin, Yüksek Seçim Kurulu’nun verdiği karar ile salgın kurallarına uyulması şartı getirilerek yapılması kararlaştırıldı. Diyarbakır Barosu da 3 Nisan’da yapmayı kararlaştırdığı genel kurulunu iki ayrı mekanda yapma kararı aldı. Baro Başkanı Cihan Aydın, bu kararı salgın koşulları nedeniyle aldıklarını ve bin 700 üyenin açık alanda oy kullanacağını söyledi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından bazı sınırlamalar getirilerek baro seçimlerinin yapılması önündeki engelin kaldırılması kararından sonra Diyarbakır Barosu da genel kurulunu 3 Nisan’da yapma kararı aldı. Barodan üyelerine gönderilen mesajda şöyle denildi:

“Baromuz 47. Olağan Genel Kurulu’nun 3 Nisan Cumartesi günü saat 9:30-14:30 saatleri arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde, 04 Nisan Pazar günü ise Parkyıldız Düğün Salonunda 09:00-17:00 saatlerinde, çoğunluk sağlanamadığı takdirde 10 Nisan Cumartesi günü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde saat 09:30-14:30 saatleri arasında , 11 Nisan Pazar günü ise Parkyıldız Düğün Salonunda saat 09:00-17:00 saatleri arasında yapılması kararlaştırılmıştır. Tüm meslektaşlarımızın 47. Olağan Genel Kurulumuz’a katılımını bekliyoruz.”

Baro Başkanı Cihan Aydın, kongrenin ilk gününü yaklaşık iki bin metrekarelik Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapacaklarını, oy kullanılacak ikinci günde ise açık alanı bulunan bir düğün salonunda oy kullanılacağını söyledi. Başkan, salgın koşulları nedeniyle bu kararı kendilerinin aldığını ve gerekli tedbirler ile sorunsuz bir genel kurul yapacaklarını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.