Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bartın Platformu’ndan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çağrı: “Amasra’ya termik santral projesini kesin olarak bitirin”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, önceki hafta Bartın’a yaptığı ziyarette Amasra’ya termik santral projesi konusunda açıklamalarda bulunmuş, bölgede artık termik santral yapılamayacağını, kömür madenciliği projelerinin devam edebileceğini söylemişti.

Bartın Platformu, Amasra Belediye Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantıda Bakan Kurum’a projeyi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumsuz kararı vererek bitirme ve termik santral projesini bir daha gündeme gelmemek üzere iptal etme çağrısında bulundu.

Toplantıda, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın danışmanı Aykut Oktay Ulu, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Sendikası Genel Sekreteri Ertan Kaya, Bartın Platformu avukatı Engin Uzun ve Bartın Platformu’ndan Prof. Dr. Erdoğan Atmış açıklamalarda bulundu.

Bartın Platformu’ndan Prof. Dr. Erdoğan Atmış, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nün 5 Mart 2021 tarihli kurum görüşünü kamuoyuyla paylaştı. Kurum görüşüne göre, bölgede yalnızca “maden işletme tesisleri, geçici tesisler, maden sahaları ve ocaklar” olarak tanımlanan projelere izin verilebileceği belirtiliyor.

Amasra Belediye Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda, Amasra’da kömüre dayalı termik santral projesinin yatırımcısı Hattat Holding’in sahibi Mehmet Hattat’ın geçmiş açıklamaları da hatırlatıldı. Holding patronu Mehmet Hattat geçmişte pek çok kez, “Ben Kömürcü Mehmet Ağa değilim, Santralci Mehmet Ağayım” demiş ve kömür çıkarmak için değil, termik santral projesi için Amasra’da olduğunu açıklamıştı. Bartın Platformu bu açıklamaları hatırlattı ve Hattat Holding’in kömür çıkarmakla ilgili olmadığını, termik santral projesini er ya da geç gündeme getireceğini ifade ederek Amasra-B kömür sahası işletme hakkının Hattat Holding’den alınarak yeniden Türkiye Taşkömürü Kurumu’na verilmesini istedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.