Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türkiye Kupası’nda ilk finalist belli oldu: Beşiktaş 10 yıl sonra finalde

Türkiye Kupası’nda yarı final maçları dün akşam (16 Mart) başladı. Çeyrek finalde Fenerbahçe’yi eleyen son şampiyon Başakşehir ile Konyaspor’u penaltı atışları sonrası eleyen Beşiktaş karşılaştı. Vodafone Park Stadyumu’nda oynanan maçı siyah-beyazlılar, 2-0 öne geçmesine rağmen skoru koruyamadı ve maç uzatmalara gitti. Uzatmaların 102’nci dakikasında Beşiktaş, Kanadalı futbolcusu Cyle Larin’in ayağından bulduğu golle maçı 3-2 kazandı ve adını finale yazdıran ilk takım oldu. 

Beşiktaş, maça 17. dakikada Hırvat futbolcusu Domagoj Vida ile 1-0 öne geçti. Bu golün ardından Beşiktaş, Kamerunlu yıldızı Vincent Aboubakar ile 22. dakikada farkı ikiye çıkarttı ve çok büyük bir avantaj elde etti. İlk yarısı 2-0 tamamlanan mücadelede, Başakşehir, 60. dakikada milli futbolcu Deniz Türüç ile durumu 2-1’e getirdi. Durumu 2-1’e getiren son şampiyon, 77. dakikada Brezilyalı futbolcusu Giuliano ile maçta durumu eşitledi. Mücadelenin normal süresi 2-2 beraberlikle tamamlanmasının ardından, uzatmalara gidildi. Birinci uzatma devresinde Beşiktaş, Kanadalı futbolcusu Cyle Larin’in 102. dakikada ayağından bulduğu golle bir kez daha öne geçti. Mücadelede başka gol olmayınca Beşiktaş, Türkiye Kupası’nda adını finale yazdıran ilk takım oldu. Beşiktaş Türkiye Kupası’nda en son 2010-2011 sezonunda final oynamıştı.

Öte yandan Türkiye Kupası heyecanı bugün (17 Mart) Antalya derbisi ile devam edecek. Çeyrek finalde Galatasaray’ı 3-2’le geçen Alanyaspor ile Sivasspor’u 1-0 ile geçen Antalyaspor karşılaşacak. Antalya Stadyumu’nda oynanacak mücadele, bu akşam 20.45’de başlayacak. Tek maç usülü oynanacak karşılaşmayı kazanan ekip, finalde Beşiktaş’ın rakibi olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.