Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meclis’te Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesini protesto eden eski AKP Milletvekili Abdurrahim Aksoy: “Önceden tasarlanan bir protesto değildi, vekillerin sessiz kalması üzerine yaptım”

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürüldüğü Türkiye Büyük Millet Mecisi (TBMM) Genel Kurul Salonu locasında kararı protesto eden eski AKP Bitlis Milletvekili ve DEVA Partisi kurucularından Abdurahim Aksoy, Medyascope’a konuştu. Aksoy, protestonun önceden tasarlanmadığını, yaşanan antidemokratik duruma vekillerin sessiz kalması nedeniyle olayı protesto ettiğini söyledi. İktidarın oy uğruna her şeyi yaptığını ve yapacağını söyleyen Aksoy, “Bunlar oylarının artıracağını düşünse Kandil’e ve İmralı’ya da gider, andı ortadan kaldırır. Bütün hesaplar iktidarda kalmak üzerine ve burada hukuku kendine bir sopa olarak kullanıyor” dedi.


Abdurahim Aksoy, Meclis’teki protestosunun planlı olmadığını, dün Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülebileceğini bildiği için locada oturumu izlediğini belirterek, “Oturumun başında partilerden 15 vekil çıktı, çevre, temizlik ve kanalizyasyon gibi sorunları dile getirdi. Hiçbiri halkın iradesi ile oraya gelen vekillerin durumunu gündeme getirmedi. Hiçbiri antidemokratik olan bu uygulama konusunda tek kelime etmedi. Ben de durumu protesto ettim. Milletvekillerinin kulağının üstüne yatması beni rahatsız etti” dedi.

Protestodan sonra birçok partiden vekillerin kendisini arayıp tebrik ettiğini de söyleyen Aksoy, HDP’ye açılan parti kapatma davası ile ilgili ise şunları söyledi:

“Bugün hukuku kendine sopa olarak kullanan AKP, geçmişte parti kapatma ayıbını ortadan kaldırmak için yasal düzenlemeler yaptı. Son yıllarda AKP zikzaklar çizen bir parti haline geldi. HDP’nin kapatılması tartışmalarında demeçleri arşivlerde duruyor. Ama talimat ile yaptıkları bir şeyin sonucu işlerine yaramayınca bu kez ‘Yargı kararı’ deyip işin içinden çıkmaya çalışıyorlar. AKP işlediği suçların, yaptığı dolandırıcılık ve usulsüzlüklerin bir gün ortaya çıkmaması için iktidara devam etmek istiyor. Kendi oy dengesini koruyabilmesi için HDP’yi kapattırıp HDP seçmeninin oylarının bir kısmını dağıtıp diğer kısmının ise sandığı protesto etmesini istiyor. Oy uğruna yapmayacakları şey yoktur. Oy için gerekirse Kandil’e, gerekirse İmralı’ya giderler. “

Abdurahim Aksoy, Danıştay kararı ile yeniden gündeme gelen “Öğrenci Andı” ile ilgili ise, “Türkler’in Türklüğü ile övünmesi ve şeref duyması kadar doğal bir şey yoktur. Kürtler bundan asla rahatsız değildir. Ama milyonlarca Kürt’ün de Kürtlüğü ile övünüp şeref duyması kadar doğal bir şey yoktur. Kürtler, and ile dışlandıkları ve yok sayıldıklarını düşündükleri için karşı çıkıyor. Yoksa Türkler’in Türklüğü ile övünmelerine kimsenin bir şey dediği yok” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.