Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Şırnak Milletvekili Kaçmaz, Gergerlioğlu’nun gözaltına alındığı anları anlattı: “Namazını kılmasına izin vermediler, pijama ve terlik ile aldılar”

Milletvekilliği düşürüldükten sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) ayrılmayan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı. Gergerlioğlu ile birlikte dört gündür mecliste olan HDP Şırnak Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, yaşananları Medyascope’a anlattı. Kaçmaz, “Sabah namazı kılmasına ve elbiselerini giymesine bile izin verilmedi, pijamalar ve terlik ile gözaltına alındı” dedi.

HDP Şırnak Milletvekili Kaçmaz hazırlanan tutanakta, vekilliği 17 Mart’ta düşürülen Gergerlioğlu ile HDP’li vekillerin Genel Kurul’dan HDP grubuna geçerken, “Biji serok Apo” sloganları atıldığına dair ifadelerin yer aldığını belirterek şunları söyledi: “Bütün kamera ve onlarca basın emekçisinin gözü önünde yaşanmamış bir şey, suç uydurularak yaşanmış gibi tutanağa işlenmiş. Bunların hepsi bahane. Dün Devlet Bahçeli talimat verdi, Meclis Başkanı ve kolluk gereğini yerine getirdi. Biz tutanakta imzası olan polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Beş gün önce yaşandığı iddia edilen böyle bir olay için neden bugün sabah saatlerine kadar hiçbir şey denmedi? Yalanları ortaya çıktı. Böyle bir şey yaşanmamasına rağmen bunu Meclis açıklamasına koyan Meclis Başkanı’nı gereğini yapmaya davet ediyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.