Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP’liler siyasete DBP ile devam eder mi? DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz: “Gündemimizde ve çalışmalarımızda şu an bu konu yok, HDP alternatifsiz değildir”

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) bileşen partisi olan Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP’nin kapatılması durumunda, HDP’lilerin DBP’de siyasete devam edip etmeyeceği ile ilgili tartışmalar üzerine, “Bizim gündemimizde ve çalışmalarımızda şimdilik bu konu yok, HDP alternatifsiz değildir. Geçmişte kapatılan partilere, cezaevinde olan yaklaşık 10 bin siyasetçiye rağmen Kürtler hiçbir zaman alternatifsiz kalmadılar. Demokratik siyasette ısrarımızı sürdüreceğiz” dedi.

DBP EŞ Genel Başkanı ve Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz, HDP’ye kapatma davası açılmasını, HDP’lilerin DBP’ye geçip geçmeyeceklerini Medyascope’a değerlendirdi. Aydeniz, HDP’ye açılan kapatma davasını sadece kapatma davası olarak değerlendirmenin eksik kalacağını belirterek, “HDP ve HDP’nin devamı olduğu bütün partilere ve geçmişe bakıldığında Kürtler’i özellikle demokratik siyasetin dışına itmek için ellerinden gelen her türlü baskıyı uyguladılar. Kürtler’in demokratik siyasette olması AKP ve MHP’nin işine gelmiyordu. 7 Haziran’da HDP, AKP’yi tek başına iktidardan eden partidir. Kapatma davasının hukuk ile bir ilgisi yok, siyasi bir davadır. Zaten HDP üzerinde çok ciddi baskılar vardı, fiili olarak bizi çalıştıramaz hale getirmeye çalışıyorlardı ama buna rağmen HDP çalışmalarını sürdürdü” diye konuştu.

Aydeniz, partinin kapatılması durumunda HDP’lilerin DBP’ye geçip geçmeyeceği ile ilgili sorumuzu ise şöyle yanıtladı: “Gündemimizde ve çalışmamızda böyle bir konu şimdilik yok. Buna karar verecek olan HDP’nin Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi’dir. Biz bu konu gündeme gelince görüşlerimizi partimizin ilgili kademelerinde konuşup bildiririz. Ama her şeye rağmen HDP alternatifsiz değildir. DBP olarak biz Ankara siyasetine göre değil, halkımızın siyasetine göre hareket edeceğiz. HDP’ye kapatılma davası açıldıktan sonra bu kez bazı kesimler bizi hedef göstermeye başladılar. Yaklaşık 10 bin siyasetçisi cezaevinde olmasına rağmen HDP her geçen gün büyüyor ve yoluna devam ediyor.”

Kürtler’in Türkiye’de demokratik siyasette ısrar ederek, Türkiye’deki halklar ile birlikte eşitlik temellinde birlikte yaşamın yollarını aradığını söyleyen Aydeniz, “Demokratik siyasette ısrarın Kürtler’e dünyada meşruiyet kazandırdığını gördük. Kürtler, 31 Mart stratejisi ile Türkiye siyasetinde ne kadar etkin bir güce sahip olduğunu göstermiştir. Biz HDP’ye kapatma davası açılmasına fazla takılmıyoruz. Devasa bir halk gücü desteğimiz var, yeni bir yol bulunur, yeni bir yol açılır” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.