Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya: “Diyarbakır’da koranavirüs vakalarında bir haftada dört katlık bir artış oldu”

Normalleşme sürecinin başında vaka sayısı bakımında Türkiye’nin en az riskli illerinden biri olan Diyarbakır’da, son bir hatada pozitif test oranında dört katlık bir artış olduğu belirtildi. Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, bir hafta önce yapılan testlerde pozitif çıkma oranı yüzde 3-5 iken bu hafta yapılan testlerdeki oranın yüzde 18-20’lere çıktığını söyledi. Yerlikaya, söz konusu artışların henüz hastanelere yansımadığını da hatırlatarak, artışın Türkiye ortalamasının da üzerinde olduğunu belirtti.

TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, mart ayının başında başlatılan normalleşme ile birlikte yayımlanan haritaların da rehavete yol açtığını belirterek, “Son bir haftada yapılan testlerdeki pozitiflik artış oranı yüzde 18 ve 20’ye dayandı. Bu oran bir hafta önce yüzde 3-5 kadardı. Türkiye ortalaması bile yüzde 13 iken buradaki artışın dört kat olması çok tehlikelidir. Bu oran daha hastanelere, yatan hasta oranını yansımamıştır. Bunun yansıması da kısa sürede olur diye bekliyoruz. Böyle giderse, geçen yıl hasta seçmek durumunda kaldığımız dönemlerle aynı sorunları yaşayabiliriz” dedi.

Diyarbakır başta olmak üzere bölgede geçen hafta açık alanda yapılan ve on binlerce insanın katıldığı Nevruz kutlamalarının yansımasını henüz görmediklerini, onu da bu haftanın başından itibaren görmeye başlayacaklarını söyleyen Dr. Yerlikaya, “Yaptığımız bütün çalışmalar ve kampanyalara rağmen aşıya duyulan güvensizlik nedeniyle aşılama oranı bölgede halen Türkiye ortalamasının altında. Toplumsal hareketliliğin artması vaka sayısının artmasında önemli etken oldu” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.