Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sevilay Çelenk ile Yeri Gelmişken (67): İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının siyasi karakteri

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek sadece Türkiye’nin Batı’dan, evrensel hukuk değerlerinden ve demokrasiden büsbütün kopması anlamına gelmiyor. Avrupa Konseyi’nin bu hukuksuz çekilmeyi kabul etmesi halinde, bu aynı zamanda, Avrupa fikrinin ve idealinin de bir tür çöküşü anlamına geliyor. Bu yüzden de mesele sadece İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmenin hukuksuzluğu ve bu kararın yok hükmünde olduğunu anlatmaktan ibaret değil. Sözleşmeden çekilmek, AKP’nin kadın ve LGBTİ+ karşıtı toplum tahayyülünün, nefret söylemini kökleştirme çabasının ve cinsiyet eşitliğini reddinin ifadesidir. Böyle bir toplum tahayyülünün sadece Türkiye bakımından değil sözleşmeye taraf uluslararası toplum bakımından da bir tehdit oluşturduğunun iyi anlatılması gerekir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.