Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya, Çin ve ABD kıskacında Türkiye – Mühdan Sağlam ile söyleşi: “Türkiye, Batı’da olmak istiyor fakat Erdoğan mümkünse iç işlerine karışılmadan bu ilişkiyi sürdürmek istiyor”

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) 20 Ocak’ta görevi devralan Joe Biden yönetimi ile birlikte küresel düzeyde yeni konular gündeme geldi: İnsan hakları, siber saldırılar ve küresel ekonomik kurallar. Önce Münih Güvenlik Konferansı, sonra NATO Dışişleri Bakanlığı toplantısı ve sonra da Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi. Bu sırada da liderler birbirleri ile çok önemli temaslar gerçekleştirdi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Uzakdoğu’ya bir ziyaret düzenledi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Çin’i ziyaret etti. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ise Ortadoğu’da bir mesai yaptı ve ziyareti sırasında İran ile 25 yıllık bir anlaşma imzaladı. Dünyadaki bu diplomasi trafiği bir yana dursun, Türkiye’nin de bu yeni düzende nerede yer alacağı merak konusu. Tüm bu diplomasi trafiğini, dünyadaki kamplaşmaları, ülkelerin birbirlerine gönderdikleri mesajları ve Türkiye’nin durumunu akademisyen ve GazeteDuvar yazarı Mühdan Sağlam ile konuştuk. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.