Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Femfikir (170) : İstanbul Sözleşmesi yaşatır! – Berrin Sönmez ve Sevgi Uçan Çubukçu ile söyleşi

“Kadına Yönelik Şiddet ve Aile içi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi” ya da kısa adıyla İstanbul Sözleşmesi’nden, 20 Mart’ta bir Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile çıkılması kararının yankılarını ve kadın hareketinin bu karar ve Sözleşme’ye yönelik saldırılara karşı devam eden mücadelesini Eşitlik İçin Kadın Platformu’ndan (EŞİK) feminist hak savunucusu ve yazar Berrin Sönmez ve siyasetbilimci ve kadın çalışmaları uzmanı Doç. Dr. Sevgi Uçan Çubukçu ile konuştuk. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinde yaşanan “koltuk krizi”ni de değerlendiren Sönmez ve Çubukçu, bugün gelinen noktada İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmanın demokrasiye sahip çıkmakla eşdeğer olduğuna dikkat çektiler.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.