Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Görev yaptığı kiliseye gelen PKK’lılara ekmek verdiği gerekçesiyle yargılanan rahip Sefer Bileçen’e iki yıl bir ay hapis cezası verildi

Mardin – Nusaybin’de görev yaptığı kiliseye gelen iki PKK’lıya ekmek verdiği gerekçesiyle yargılandığı davada Süryani rahip Sefer (Aho) Bileçen’e, “örgüte yardım etmek” suçundan iki yıl bir ay hapis cezası verildi. Süryani cemaatinde şok etkisi yaratan ceza ile ilgili temyize gidileceği öğrenildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde bulunan Mor Yakup Kilisesi’nde rahiplik yaparken kiliseye gelen ve ekmek isteyen iki örgüt mensubuna ekmek verdiği gerekçesiyle 9 Ocak 2010 tarihinde 10 kişi ile birlikte gözaltına alınan ve 14 Ocak’ta serbest bırakılan Süryani rahip Sefer Bileçen’in yargılanmasına devam edildi. Mardin 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “örgüte yardım etmek” suçundan tutuksuz yargılanan Bileçen duruşmaya katılmazken avukatı İlhan Doğan hazır bulundu.

Avukat Doğan’ın savunmasından sonra kararını açıklayan mahkeme, Bileçen’e, “yasadışı örgüte yardım etmek” suçundan iki yıl bir ay hapis cezası verdi. Kararın temyiz edileceği öğrenildi.

Rahip Sefer Bileçen gözaltına alındığında avukatlara, kilise kapısına gelen kim olursa olsun onlara ekmek vermenin dini ve felsefi olarak görevi olduğunu söylemiş ve din adamı olduğu için de konuyu inkâr etmediğini belirtmişti.
Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı Koryakus Ergün, verilen hapis cezasının Süryani cemaatinde şok etkisi yarattığını ve böyle bir karar beklemediklerini belirterek, “Kiliselerin kapısı 24 saat herkese açıktır. Biz buraları turizme kazandırmak için çabalarken teslim olan teröristin attığı iftira sonucu bu dava açıldı. Kararı üst mahkemelere taşıyacağız” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.