Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur programları yasaklanırken AKP Diyarbakır İl Başkanlığı, Saraybosna ve Erbil’de iftar programı düzenleyecek

Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında Türkiye’de bu yıl ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar, sahur gibi programlar yasaklanırken AKP Diyarbakır İl Başkanlığı, Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna ve Irak Kürdistan Bölgesi’nin başkenti Erbil’de iftar programları düzenleyecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ziyaret eden AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, programların son şekline salgının durumuna göre karar vereceklerini, Erbil’deki programa Mesut ve Neçirvan Barzani’nin de davet edileceğini söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, Ankara’da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ziyaret etti. İl başkanlığının sosyal medya hesabından ziyaretle ilgili yapılan paylaşımda, “Sayın Bakanımıza Saraybosna ve Erbil’de düzenlemeyi planladığımız Diyarbakır İl Teşkilatı iftar programları için vermiş olduğu büyük destekten ötürü teşekkür ederiz” denildi.

Konuyla ilgili Medyascope’a konuşan AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, iftar programlarına son şeklini Dışişleri Bakanlığı’nın salgının gidişatına göre vereceğini belirterek, “Şu anki taslak programa göre 23 Nisan’da Erbil, ramazanın 21. Gecesi olan 2-3 Mayıs’ta da Saraybosna olarak planlama yapıldı. Ev sahibi Diyarbakır İl Başkanlığı olacak. Teşkilatlarımızın ilçe başkanları ile kadın ve gençlik kolları başkanlarının katılımı hedefleniyor. Muhtemelen vekillerimiz de iştirak edeceklerdir. Saraybosna programına Dışişleri Bakanı Mevlüt Bey de dahil olacak. İlk planlama bu şekilde yapıldı ama her iki ülkedeki salgın şartları belirleyici olacak” dedi.

Aydın ayrıca, Erbil’de verecekleri iftar programına, eski Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ve mevcut IKBY Başkanı Neçirvan Barzani’nin de davet edileceğini söyledi.

Türkiye’de ramazan’da iftar programları yasaklanmıştı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, salgın ile ilgili alınan son tedbirler kapsamında ramazan ayında yapılacak iftar ve sahur programlarının yasaklandığını duyurmuştu. Erdoğan konuşmasında, “Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek. Bu mübarek ay boyunca, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacaktır” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.