Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elif Key ile Amerikan Rüyası (13): “Türkiye’de ulaşılan vaka sayısı şaşırtıcı değil” – Prof. Dr. Ersin Akpınar ile söyleşi

Türkiye salgının 14. ayına ülkeler arasında vaka sayısı açısından birincilikle girdi, her gün yeni bir rekor kırılıyor. 1,5 milyar nüfuslu Hindistan’ı bile gerisinde bırakan Türkiye, aynı zamanda aşı konusunda da ülkeler arasında altıncı durumda. Ancak bu tabloya göre ölüm sayısında da resmi rakamlarla dünya yedincisiyiz.

Türkiye neyi, nerde yanlış yaptı da son viraja bu kadar sert girdi? Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ersin Akpınar, Türkiye’nin karşılaşacağı bu piklerin devamının geleceğini, ülkenin ne yazık ki günde 70 bin vakaya kadar artış görebileceğini anlatıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.