Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elçin Poyrazlar ile Avrupa Aktüel (3): AB ile koltuk fiyaskosu Sofagate ve “Ehm” politikaları

Avrupa Birliği’nin (AB) iki üst düzey yetkilisinin 6 Nisan’daki Ankara ziyareti koltuk krizinin gölgesinde kaldı. 

Görüşmede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile AB Konseyi Başkanı Charles Michel hazırlanan iki koltuğa otururken Avrupa Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen’in ayakta kalması hem Avrupa hem de ABD’de yankı buldu.

Avrupa başkentlerinde  “Sofagate” olarak adlandırılan krizle ilgili İstanbul Sözleşmesi’nden çıkan Ankara’nın Avrupalı kadın bir siyasetçiye yönelik muamelesinin kasıtlı olduğu konuşuluyor. 

Sofagate meselesinin AB’nin Türkiye ile göçmen pazarlığına odaklandığı yeni işbirliği döneminde, demokratik değerler ve kadın haklarının harcanamaz olduğunun bir uyarı işareti olup olmadığını değerlendirdik. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.