Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Harvard ve Brown üniversitelerine tam burslu kabul edilen Diyarbakırlı üç öğrenci ile söyleşi: “Yıllarca çalıştık, haberi alınca sevinçten havalara uçtuk”

Diyarbakır Bahçeşehir Koleji Hevsel Fen ve Teknoloji Lisesi’nde eğitim gören ve dünyanın sayılı üniversiteleri arasında bulunan Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Harvard ve Brown üniversitelerine tam burslu kabul edilen üç öğrenci, Diyarbakır ve Türkiye’nin gurur kaynağı oldu. Harvard Üniversitesi’nden kabul alan Dicle Ezgi Ekinci ve Nehir Toklu ile Brown Üniversitesi’nden kabul alan Seyit Metin Barut, elde ettikleri başarıyı okul müdürü Ali İhsan Taş ile birlikte Medyascope’a anlattı.

Bahçeşehir Koleji Hevsel Fen ve Teknoloji Lisesi Müdürü Ali İhsan Taş, elde edilen başarının beş yıllık özverili bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, “Bu başarıda öğrencilerimizin, ailelerinin, okuldaki öğretmenlerinin ve yöneticilerinin de payı büyük. Öğrencilerimiz sadece Diyarbakır’a değil, bütün Türkiye’deki çocuklara hayallerini gerçekleştirebileceklerini gösterdi” dedi.

Dicle Ezgi Ekinci, ABD ile Türkiye arasındaki saat farkı nedeniyle, okula kabul edildiğini gece geç saatlerde öğrendiğini anlattı: “Sevinçten adeta havalara uçtum, annem ve babamı uyandırarak Harvard’dan kabul aldığımı söyledim. Onlar da çok sevindi. Ben liseye başlarken hedefimi belirlemiştim ve okulumuzun kurucusu Zeki Bey’e (Esen) o zaman Harvard’a gitmek istediğimi, genetik mühendisliği okumak istediğimi söylemiştim. Koyduğum hedefe ulaşmak için asla pes etmedim.”

Nehir Toklu ise halen bu güzel habere inanmakta zorlandığını belirterek şunları söyledi: “Gece saat 02.00 sıralarında haberi Seyit ile birlikte aldık. Sonucu annem ve babama söyleyince birlikte sevinç gözyaşları döktük. Annem ve babam sağlıkçı olduğu için benim tıp okumamı istemediler. Bana hep yurtdışında okumam için destek verdiler. Biz çok şanslıyız, söz konusu üniversiteler çok az sayıda kişi alıyor. Biz de beş yıl çalışarak bu başarıyı elde ettik.”

Brown Üniversitesi’nden kabul alan Seyit Metin Barut da çok emek harcadıklarına vurgu yaparak, başarıdan duyduğu sevinci dile getirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.