Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Politik Akademi (65): Kelime Ata ile “Kızıldan Yeşile Sol, Aleviler, Alibaba Mahallesi ve Sivas’ta Dönüşen Siyaset” kitabı üzerine

Gazeteci – yazar Kelime Ata, ana ekseni “siyasetin Sivas’ı, Sivas’ın siyaseti” olan “Kızıldan Yeşile Sol, Aleviler, Alibaba Mahallesi ve Sivas’ta Dönüşen Siyaset” başlıklı kitabı üzerine konuştu. Gülçin Karabağ’ın sorularını yanıtlayan Ata, Sivas’ın çok boyutlu siyasal dönüşümünü merkeze alarak yaşananları değerlendirdi. Ata’ya göre Madımak Katliamı Türkiye için bir kırılma noktasıydı: “Madımak Katliamı hem Türkiye tarihi hem de Aleviler’in ve Aleviliğin tarihinde bir kırılma noktasıdır. 2 Temmuz, cumhuriyetle bir hesaplaşmadır. Sivas, cumhuriyetin aşil topuğuydu. Cumhuriyet orada öldürücü darbeyi aldı ve iflah olmadı.”

Kelime Ata kimdir?

Farklı mecralarda uzun yıllar gazetecilik yapan Kelime Ata’nın 1993 yılında “Karayalçın… Aaa Kral Çıplak” ve 2007 yılında da “Alevilerin İlk Siyasal Denemesi (Türkiye) Birlik Partisi” başlıklı çalışmaları yayımlandı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ve Alevi Bektaşi Federasyonu’nda uzun yıllar yöneticilik yapan Ata, Alevilik ile ilgili çalışmalarına devam etmektedir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.