Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Elif Key ile Amerikan Rüyası (14) – George Floyd davası hakkında İnan Temelkuran ile söyleşi: “Savunma, tipik bir stratejiyle ‘Floyd sağlık problemleri yüzünden öldü’ diyerek jüriyi etkilemeye çalışıyor”

ABD’nin Minneapolis kentinde on bir ay önce polis tarafından gözaltına alınırken hayatını kaybeden George Floyd’la ilgili dava başladı. Üçüncü haftasına girilen davada savcılık, 40 uzman tanıkla iki hafta boyunca Floyd’u öldüren polisin bunu tesadüfen yapmadığını, aslında bunun cinayet olduğunu kanıtlamaya çalıştı. Sıra şimdi sanık Derek Chauvin’in avukatlarında. Onlar da aslında Floyd’un uyuşturucu bağımlısı olduğunu, aşırı dozdan ölmüş olabileceğini ve hatta daha önceki sağlık problemleri sebebiyle hayatını kaybettiğini kanıtlamaya çalışıyor. Jüri günlerdir Floyd’un dokuz dakika 29 saniye süren öldürülme anını seyrediyor, uzmanları dinliyor. Ve daha sonra da kararını vermek üzere bir odaya çekilecek. Bugüne kadar polis memurlarının ceza aldığı görülmemiş bir durum ancak Floyd’u öldüren polisin 40 yıl ceza alma ihtimali var.

Davayı, davanın arka planını, sokakları, davanın Amerikan tarihindeki yerini ve önemini, ABD’de yaşayan senarist-yönetmen İnan Temelkuran ile analiz ediyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.