Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (94) – DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu: “Koronavirüs krizinden sorumlu olan kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır, Sağlık Bakanı Koca’yı kimse ciddiye almıyor”

Ankara Gündemi’nin 94. bölümünde, Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Özgür Özdemir’in sorularını yanıtladı. Programda, koronavirüs salgınının seyri, muhalefetin gündemde tuttuğu Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezervi ve son siyasi gelişmeler konuşuldu.

Koronavirüs salgınında gelinen durumu değerlendiren Mustafa Yeneroğlu, kötü gidişatının sorumlusunun AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Yeneroğlu, “Uzmanlar iki haftalık tam kapanmanın sağlıklı ve doğru olacağını belirtiyor. Tam kapatmanın yanında ekonomiyle ilgili ciddi tedbirler alınması gerekiyor ancak hükümet birçok konuda olduğu gibi burada da sınıfta kaldı. Ülke tek adam rejimi ile idare edildiği için, keyfi bir yönetim söz konusu olduğu için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca uzmanların görüşünü yukarıya aktaramıyor. Aktarsa da bu görüşler ciddiye alınmıyor. Sürecin bu kadar kötü yönetilmesinin tek sorumlusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır, başarıya gelince ona ait oluyor, sorumluluklar söz konusu olduğunda tüm millete ait oluyor” diye konuştu.

CHP tarafından ilçe teşkilatlarına asılan “128 milyar dolar nerede?” afişlerinin polis tarafından indirilmesine tepki gösteren Yeneroğlu, “Ülkemiz hukuk devleti rotasını kaybetti. İktidar bilinçli bir şekilde demokrasi kültürüne müsade etmeyen ve toplumu bir korkuya esir etmiş vaziyette. Burada hakaret türetmenin hukuk ile yakından uzaktan alakası yok. Türkiye’de yaşanan hukuksuzlukları tanımlamak için zorbalık kelimesi bile yetersiz kalıyor” dedi.

Merkez Bankası’nın 128 milyar dolarlık rezervine dair hükümet tarafından yapılan açıklamaları da eleştiren Yeneroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu açıklamaların hiçbir tutarlığı yok. Sözler ve beyanlar bir şey ifade etmiyor. Merkez Bankası Başkanı bir şey ima ediyor, parti yöneticileri farklı açıklamalar yapıyor. Türkiye’de otoriterleşmeyi çoktan aşmış vaziyetteyiz, milletvekili görev yapamaz bir halde.”

Yargıtay’ın gazeteci-yazar Ahmet Altan hakkındaki kararını da değerlendiren Yeneroğlu, “Ahmet Altan, hukuksuz bir biçimde içeride tutuluyordu. Kendisinin dört buçuk yıl ömrü gaspedilmiş vaziyette, devlet çıkıp özür dilemeli. Altan’ın, sağlıklı ve tarafsız bir yargılama ile beraat ettirilmesi gerekiyordu. Çünkü yargılamasında  suçun s’si bile yok” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler