Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yunanistan’da yaşayan gazeteci Evren Dede ile söyleşi: “Çavuşoğlu’yla tartışan Dışişleri Bakanı Dendias burada kahraman ilan edildi”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Ankara ziyareti kapsamında mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. Son dönemde iki ülke ilişkilerinde tansiyonun düştüğü bir sırada gerçekleşen ziyaretin ardından yapılan basın toplantısında taraflar birbirlerine ağır suçlamalarda bulundu. Peki, bu tartışma Yunanistan kamuoyunda nasıl yankı buldu? Yunanistan’da yaşayan gazeteci Evren Dede, Medyascope’a değerlendirdi.  

Siyasi yelpazenin farklı uçlarındaki partilerin Dendias’ı kutladığını söyleyen Evren Dede, “Yunanistan’da bir anda gündemin ilk sırasına bu tartışma ve Dendias oturdu” dedi. Dede, birçok kişinin Dışişleri Bakanı Dendias’ın partisinin başına geçmesi gerektiğini düşündüğünü ve partisinin oyunu beş-altı puan artırmış olabileceğini söyledi.

Evren Dede ile söyleşimizin tamamını dinleyebilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.