Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (17 Nisan 2021): Dr. Ergin Koçyıldırım ile Amerika Birleşik Devletleri’nde aşılamada son durum ve Türkiye’nin vaka ve ölüm sayılarına göre dünyadaki yeri

Editör: Gamze Elvan

Haber Hafta Sonu’nda bu akşam Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Pittsburgh Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan kardiyolog Dr. Ergin Koçyıldırım ile dünyada ve Türkiye’de salgının gidişatını, ABD’de aşılamadaki son durumu, Türkiye’nin vaka ve ölüm sayılarına göre dünyadaki yerini konuştuk. 

“Zamanında alınmamış tedbirlerin faturasını kaybettiğimiz canlarla ödüyoruz”

ABD’de Joe Biden’ın göreve gelmesiyle aşılamanın arttığını söyleyen Dr. Ergin Koçyıldırım, 10 Nisan günü 4,9 milyon kişinin aşılandığını ve bu sayısının günlük aşılama sayısında rekor olduğunu belirtti. Günlük ortalama üç buçuk-dört milyon doz arası aşı yapılan ABD’de bugün itibariyle (17 Nisan) aşı yapılma dozu 202 milyon ve en az bir doz olmuş kişi sayısı 127 milyonu geçti. 

Türkiye’nin de aşılama politikasını da değerlendiren Koçyıldırım, ülkede hızlı aşılama yapılmadığını, alınan karantina tedbirlerinin yetersiz olduğunu ve bilimsel olmadığını belirtti: 

“Türkiye’de martta vaka sayısı iki milyon 711 bin iken 15 Nisan’da dört milyon 150 bine yükseldi. Zamanında alınmamış tedbirlerin faturasını kaybettiğimiz canlarla ödüyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.