Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çocuk piyanist Delal Arin ve annesi ile opera sanatçısı Pervin Chakar anlatıyor: “Delal Arin’in en büyük hayali akustik bir piyanoya sahip olmak, bunun için destek bekliyoruz”

Diyarbakır’da yaşayan 6,5 yaşındaki anaokulu öğrencisi Delal Arin Demirel, aynı zamanda eğitmeni olan annesiyle dört yaşından beri piyano çalışıyor. Biri ABD’de olmak üzere iki uluslararası ödülü olan Delal Arin’in en büyük hayali ise akustik bir piyanoya sahip olmak. Anne Berrak Demirel, evde piyano çalmanın kendisi ve kızı için yaşamın bir parçası haline geldiğini belirtirken Delal Arin’e her konuda destek veren ünlü opera sanatçısı Pervin Chakar, yaşına göre üstün bir yeteneğe sahip olan Delal Arin’in eğitimden geçmesi gerektiğini ve kendisine akustik bir piyano alınması için ilgililerden destek beklediklerini söyledi.


Annesi müzik öğretmeni Berrak Demirel ile birlikte dört yaşından beri piyano çalan Delal Arin Demirel, üstün yeteneği ile yaşıtlarından ayrılıyor. ABD’nin Florida eyaletinde düzenlenen Uluslararası Piyano Yarışması’nda ikincilik, Türkiye çapında çevrimiçi ortamda düzenlenen ve 17 ülkenin katıldığı Evde Sanat Var Müzik Festivali’nden de birincilik ödülü kazanan 6,5 yaşındaki Delal Arin, annesi Berrak Demirel ve kendisine her konuda destek veren ünlü opera sanatçısı Pervin Chakar Medyascope’a konuştu. Chakar, Delal Arin gibi çok yetenekli çocukların olduğunu ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle kendilerine gösteremediklerini belirterek, “Delal Arin gibi süper yetenekli çocuklar yüz yılda bir yetişir. Bu çocukların eğitilmesi gerekir. Şu anda kendisi dijital bir piyano kullanıyor ve zorlanıyor. Kendisine akustik bir piyano alınması için hayırseverlerden, ilgili kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz. Delal Arin gibi yeteneklerimize sahip çıkmalıyız” dedi.

Anne Berrak Demirel de kızının piyano çalmayı çok sevdiğini, piyanonun yeme içme gibi yaşamlarının bir parçası haline geldiğini belirterek, “Kızımın en büyük hayali akustik bir piyanoya sahip olmak. Sahneye çıkmak istiyor, bunun için destek bekliyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.