Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mesanesi delindi, 40 yıl bez ile yaşadı, hayata küstü: Operasyon ile gelen mutluluk

Mersin’in Tarsus ilçesinde yaşayan 58 yaşındaki dört çocuk annesi Zeycan Yalçınkaya’nın 40 yıl önce geçirdiği rahim ameliyatı sırasında mesanesi delindi. İki kez ameliyat olmasına rağmen sorunu giderilemeyen Yalçınkaya 40 yıl boyunca bez ile yaşamak zorunda kaldı. Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde üroloji uzmanı Doç. Dr. Mansur Dağgulli tarafından yapılan başarılı bir operasyon ile Yalçınkaya, 40 yıldır kullandığı hasta bezinden kurtuldu.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde üroloji uzmanı olarak görev yapan Doç. Dr. Mansur Dağgulli, 58 yaşındaki ve dört çocuk annesi Zeycan Yalçınkaya’ya 40 yıl sonra mutluluk getiren operasyonu Medyascope’a anlattı.

Doç. Dr. Dağgulli, hastanın 40 yıl önce rahim ameliyatı sırasında mesanesinin delindiğini, bunun üzerine iki kez ameliyat olduğunu fakat ameliyatlardan istenilen başarının elde edilemediğini belirterek şunları söyledi:
“Mesane delinmesi genelde rastlanılan bir durum. Hasta sorunu çözülmeyince bunun üzerine hayata küsmüş. Sürekli bez ile hayatını devam ettirmiş. Her gün en az beş kez bez değiştirmek zorunda kalmış. Hastayı bir şekilde ikna edip bana getirdiler. Ben de ameliyatını yaptım. Çok zor ve özellikli bir ameliyatta hasta fayda gördü, bu sorundan kurtuldu, bir aydır rahat bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Hastamız beklediği mutluluğu 40 yıl sonra yaşamaya başladı. Hastamızın mutlu olması ve bu sorundan kurtulması kendisi kadar bizi de çok sevindirdi.”

Zeycan Yalçınkaya’nın ağabeyi Mehmet Can ise kardeşinin dört çocuğu olduğunu ve mesanedeki deliğin, her çocuk doğumundan sonra daha da açıldığını ve bez kullanmak zorunda kaldığını belirterek, “Diyarbakır’da bize misafirliğe geldi, bize Doç. Dr. Mansur Dağgulli’yi önerdiler. Sağ olsun kendisi başarılı bir ameliyat ile kardeşimi 40 yıldır uğraştığı bu sorundan kurtardı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.