Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de bir polis, 16 yaşındaki siyah Makiyah Bryant’ı elinde bıçak olduğu gerekçesiyle öldürdü – “Polisler, korumak ve hizmet etmek için değil, siyahları öldürmek için burada”

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Ohio eyaletinde, bıçaklı saldırı ihbarı üzerine olay yerine giden polisler, 16 yaşındaki siyah vatandaş Makiyah Bryant’a dört el ateş etti. Byrant, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

ABD’nin Ohio eyaletinde, 16 yaşındaki siyah Amerikalı Makiyah Bryant, polis tarafından vurularak öldürüldü

Ohio eyaletinin Columbus şehrinde yaşanan olayda, bıçaklı saldırı ihbarı alan polis, olay yerine geldiğinde Bryant’a dört el ateş etti. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin hastaneye götürdüğü Bryant, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Columbus Belediye Başkanı Andrew Ginther, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bu öğleden sonra genç bir kadın trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Tüm detayları bilmiyoruz. Polisin vücut kamerası görüntüleri var. Olayı mümkün olan en kısa sürede aydınlatmak için çalışıyoruz. Soruşturma bürosu, tüm silahlı saldırılarda olduğu gibi olay yerinde bağımsız bir soruşturma yürütüyor. Elimizdeki bilgileri kullanılabilir olur olmaz paylaşacağız. Vatandaşlardan sakin kalmalarını ve büronun verileri toplamasına izin vermelerini istiyorum” dedi. 

“Polisler, korumak ve hizmet etmek için değil, siyahları öldürmek için burada”

Yeğeninin elinde kendisine saldıran kişilerden korunmak için bıçak olduğunu belirten Makiyah Bryant’ın teyzesi Hazel Bryant, polislerin hiçbir uyarıda bulunmadan ateş ettiğini söyledi.

Hazel Bryant, “Polisler yalan söyleyecek çünkü umursamıyorlar. Artık siyahları öldürmeyi amaçladıklarını düşünüyorum. Korumak ve hizmet etmek için değil, siyahları öldürmek için buradalar” dedi. 

“Başka bir çocuğu daha kaybettik”

Ohio’da yaşanan cinayet, George Floyd davasının kararının açıklanmasından dakikalar önce meydana geldi. Floyd ailesinin avukatı Ben Crump sosyal medya hesabından “Başka bir çocuğu daha kaybettik” mesajını paylaştı.

Vatandaşlar sokaklara çıktı ve Makiyah Bryant’ın öldürülmesini protesto etti.

Derleyen: Senem Görür

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.