Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ile söyleşi: “Kayyumlar kendi başlarına devlet başkanı gibi hareket ediyorlar”

Kayyum ile yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bir kez daha ithal ve çift maaşlı bürokratlar ve kadro için sıçrama yeri olması ile gündeme gelirken Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, kayyum uygulamalarına tepki gösterdi. Belediyede görev yapan daire başkanlarının yüzde 80’inin başka illerden getirildiğini söyleyen Bozan, “Kayyumlar, kendi başlarını istediklerini yapıyorlar, kimsenin hesap sorduğu yok, devlet başkanı gibi davranıyorlar” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) bölgede seçim ile kazanamadığı belediyeleri kayyum ile aldığını söyleyen SP İl Başkanı Fesih Bozan, kayyumları da istedikleri gibi hareket etmekle suçladı. Bozan, “Biz liyakat ve ehliyete önem veriyoruz. Partizanlık yanlıştır. Kayyum, devleti temsil ediyor. Bütün partilere eşit mesafede olmak zorundadır. Balık baştan kokar, Ankara’da bürokratlar dört-beş maaş alırsa ve bunu etik ve ahlaki gördüğünü söylerse, kayyumun getirdiği bürokrat da alır. Bu kadar işsizlik ve yoksulluğun olduğu bir ülkede çifte maaşları, ne etik ne insani ne de İslami olarak görüyoruz. AKP’liler imtiyazlı bir sınıf oluşturuyor, bu da tükenmişliklerini gösteriyor” diye konuştu.

On binlerce insanın devlet dairesine girmek için sınava girdiğini ancak bir AKP Antalya milletvekilinin yeğeninin çalıştığı ilçe belediyesinden Diyarbakır DİSKİ’ye özel kalem müdürü olarak getirildiğini de söyleyen Bozan, “Buraya gelip kadroyu aldıktan sonra yeniden geldiği yere dönüyor. Diyarbakır bir sıçrama tahtası mı? Kayyumların icraatlarına AKP’nin karşı çıkması gerekir çünkü onlara kaybettiriyor” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.