Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ankara Gündemi (95) – DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar: “Bugünkü Meclis’in hem itibarı yok hem de karar alma süreçlerine dahil değil, ülkenin doğru yönetilmesi için bu sistemin değiştirilmesi lazım”

Ankara Gündemi’nin 95. bölümünde, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kurumsal İletişim ve Tanıtım Başkanı Sanem Oktar, Okan Yücel’in sorularını yanıtladı. Programda, muhalefetin gündemde tuttuğu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 128 milyar dolarlık rezervi, İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesinin kadınları nasıl etkilediği ve güncel siyasi gelişmeler konuşuldu.

İktidarın uzun süredir gerçeklerle ilgili sorunları olduğunu ve sorunların gerçekler dışındaki algılar üzerinden konuşulduğunu vurgulayan Sanem Oktar, TCMB rezervleri meselesinde de şeffaflık sorunlarından dolayı aynı durumun yaşandığını söyledi.

“Üç beş marjinal oy için kadınları siyasete kurban ediyoruz”

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi kararının anayasaya aykırı olduğunu ve bu kararı parti olarak tanımadıklarını belirten Oktar, sözleşmeden çıkılmasının ardından sivil toplum örgütleri ile görüşerek bunun hukuki takibini yaptıklarını belirtti. Sanem Oktar, “Öldürülen kadınların kimler tarafından ve hangi sebeplerle öldürüldüğünü de kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz. Üç beş marjinal oy için kadınları siyasete kurban ediyoruz” dedi.

“Sadece sorunları değil çözümleri konuşmak önemli”

DEVA Partisi’nin herhangi bir sorunu karşılıklı olarak konuşabilen insanları uzlaştıran bir parti olma hedefiyle yola çıktığını dile getiren Sanem Oktar sözlerine şöyle devam etti: “Sadece sorunları değil çözümleri konuşmak önemli. Şu anki muhalefet yalnızca ne olmaması gerektiğini söylüyordu, biz ne olması gerektiğini de anlatıyoruz.”

“Bugünkü Meclis’in hem itibarı yok hem de karar alma süreçlerine dahil değil”

Son olarak mevcut cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ülkenin yönetilemediğini ve sistemin değiştirilmesi gerektiğini belirten Oktar, “Bugünkü Meclis’in hem itibarı yok hem de karar alma süreçlerine dahil değil. Yargı, yürütme ve yasamanın doğru şekilde ayrılmasını sağlamak, önerdiğimiz güçlendirilmiş parlamenter sistem modelinin ana ilkelerinden biri. Bu ülkenin doğru yönetilmesi için mevcut sistemin değiştirilmesi lazım” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.