Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Begüm Başdaş ile Yollarda (15): Türkiye’de LGBTİ+ mülteciler – Hayriye Kara ve Sobhan Nofar ile söyleşi

Yollarda programında bu hafta Begüm Başdaş, konukları Kaos GL Derneği avukatı Hayriye Kara ve LGBTİ+ hakları savunucusu İranlı mülteci Sobhan Nofar ile Türkiye’de yaşayan LGBTİ+ mültecilerin yaşam koşullarını, karşılaştıkları hukuki süreçleri, uğradıkları ayrımcılık ve şiddet karşısında örgütlenme deneyimlerini, hak temelli bir yaklaşımla ve LGBTİ+’ların hak özneleri olduğunun altını çizerek konuştu.

Kapak resmi: Aslı Alpar

Hayriye Kara, 2008 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Gönüllü olarak çalışmalar yürüttüğü ve örgütlendiği Kaos GL’de 2010 yılından bu yana profesyonel olarak çalışıyor. Kaos GL derneğinde Mülteci Hakları Program Koordinatörü olarak görev yapıyor, aynı zamanda derneğin avukatlarından biri. 2010 yılından bu yana LGBTİ+ hakları özellikle LGBTİ+ mülteci hakları alanından hem bir özne olarak hem de bir avukat olarak mücadele ediyor.

Sobhan Nofar, İran’da doğdu ve 23 yaşına kadar orada yaşadı. İran’da ve Türkiye’de LGBTİ+ hakları alanında hak mücadelesi yürütüyor. Uluslararası tercümanlık ve ayrıca moda tekstil alanlarında eğitimini tamamladı. 2017 yılında mülteci olarak tanındı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.