Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın ile söyleşi: “Bir yanda işsizlik, bir yanda iş beğenmeme sorunu var”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Diyarbakır İl Başkanlığı görevine bir süre önce seçilen Av. Muhammet Şerif Aydın, Diyarbakır’ın en büyük sorununun işsizlik olduğunu ancak sahada iş beğenmeme sorunu ile karşılaştıklarını belirterek, “İnsanlar organize sanayi bölgesinde çalışmak yerine daha çok belediyeler ve kamuda çalışmayı tercih ediyor. Bir yanda işsizlik ve bir yanda iş beğenmeme sorunu ile karşılaşıyoruz” dedi. Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kazandığı belediyelere kayyum atanmasını doğru ve haklı bir nedenden dolayı olumlu bulduğunu da söyleyen Aydın, kayyum uygulamalarının bölgede AKP’ye oy kaybettirdiğine inanmadığını belirtti.

“Diyarbakır’da hem işsizlik hem iş beğenmeme sorunu var”

AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Diyarbakır’ın sorunlarını, kayyum uygulamasını, kayyumların ithal bürokratlarını, HDP’ye açılan kapatma davasını ve yeni bir çözüm süreci ihtimalini Medyascope’a değerlendirdi. Geçmişte Diyarbakır başta olmak üzere bölgenin en büyük sorununun güvenlik sorunu olduğunu ancak şimdi ise işsizliği öne çıktığını söyleyen Aydın, aynı zamanda iş beğenmeme sorunuyla da karşı karşıya olduklarını ifade etti. İnsanların sanayi bölgeleri yerine belediyeler başta olmak üzere kamu kuruluşlarında çalışmak istediklerini belirten Aydın, Diyarbakır’da belediyelere kura ile alınacak 423 kişilik kadro için yapılan 20 binin üzerindeki başvuruyu örnek gösterdi.

“Kayyum uygulamaları AK Parti’ye oy kaybettirdiğine inanmıyorum”

HDP’li belediyelere kayyum atanmasını da değerlendiren AKP Diyarbakır İl Başkanı Aydın, daha önceki yıllarda 80’in üzerinde belediye kazanılmasına rağmen belediye imkanlarının PKK’ya aktarıldığını ve hendek kazılmasında bile belediye araçlarının kullanıldığını söyledi. Kayyum atanmasının doğru ve haklı gerekçeleri olduğunu belirten Aydın, “Yerel medyanın deyişi ile -tırnak içinde söylüyorum- ‘ithal bürokrat’ meselesine gelince benim için önce liyakat ve ehliyet önemlidir. Eğer batıdan gelen yönetici bu vasıflara uygun ise ve Diyarbakır’a hizmet edecekse sorun yoktur. Ama şunu da belirtmek gerekiyor. Bir kentin yollarını, sokaklarını ve evlerini altınlar ile doldursanız bile onları gönlüne girememişseniz başarılı olamazsınız. Ben kayyum uygulamalarının ve faaliyetlerinin AK Parti’ye kaybettirdiğine de inanmıyorum. Diyarbakır son iki-üç yılda büyük bir değişim geçirdi ve belediye hizmetlerini gördü” dedi.

“Parti kapatmak çözüm değil, kişiler cezalandırılmalıdır”

Bir hukukçu ve il başkanı olarak parti kapatılmasına karşı olduğunu ve bunun bir çözüm olmadığını da söyleyen Aydın, “HDP’nin kapatılması siyasi paradigma olarak çözüm değil. HDP’nin geldiği gelenek ile birlikte parti kapatmadan en fazla çeken AK Parti’dir. Parti kapatmak yerine suç işleyenlerin cezalandırılması ve gerekirse Hazine yardımının kesilmesi gerekir” diye konuştu.

“Yeni bir süreç ihtimali yok, kazanımlar anayasal güvenceye alınmalı”

Muhammet Şerif Aydın, yeni bir çözüm süreci beklentisi ile ilgili ise şunları söyledi: “Ben yeni bir çözüm süreci olacağına ihtimal vermiyorum. Bugüne kadar elde edilen kazanımların anayasal güvence atına alınarak taçlandırılmasından yanayım.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.