Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, beraberindeki heyet ile Vali Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti, valilik kapısında protokol krizi yaşandı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın’ın İl Yürütme Kurulu (İYK) üyeleri ile birlikte Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’na yaptıkları nezaket ziyaretinde, arama ve protokol kapısından alınmama krizi yaşandı. Polisler sadece İl Başkanı Aydın’ın protokol kapısından alınacağını belirtip İYK üyelerinin bu kapıdan geçmesine izin vermeyince Aydın, vatandaşların kullandığı kapıdan kurul üyeleriyle birlikte aranarak valilik binasına girdi. Valilikteki görüşmenin çok kısa sürmesi ve her iki tarafın da ziyareti sosyal medyada paylaşmaması dikkat çekti.

AKP Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, 18 kişiden oluşan İl Yürütme Kurulu ile birlikte dün (26 Nisan) Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu’na nezaket ziyareti için Diyarbakır Valiliği’ne gitti. Aydın’ın aracı ile valiliğin protokol kapısından girmesine izin veren polisler, diğer AKP’lilerin araçlarıyla protokolden girmelerine izin vermedi. İYK üyeleri bu kez araçlarından inip yürüyerek protokol kapısına yönelince, önleri polis tarafından kesildi ve protokol kapısından girişlerine izin verilmedi. İl Başkanı Aydın, arkadaşlarının alınmadığını görünce, geri dönüp onlarla birlikte vatandaşların kullandığı kapıya yöneldi.

Diyarbakır AKP İl Başkanlığı Yürütme Kurulu

Valiliğe vatandaşların kullandığı kapıdan giren AKP’liler önce X-ray cihazından geçirildi, bazılarının da üst araması yapıldı. Bu işlemlerin ardından AKP’liler valilik katına çıkarıldı. Yaşanan protokol kapısı krizinin ardından Vali Münir Karaloğlu ile görüşen AKP İl Başkanı Aydın ve kurulun ziyaretinin çok kısa sürdüğü öğrenildi. Hem valiliğin hem de AKP Diyarbakır İl Teşkilat Başkanlığı’nın sosyal medya hesaplarından ziyaret ile ilgili paylaşım yapılmaması dikkat çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.