Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Av. Şevin Kaya ile Kobani davası üzerine söyleşi: “Mahkeme başkanı, Selahattin Demirtaş ile ağız dalaşına girecek kadar tavrını net bir şekilde ortaya koydu”

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 28’i tutuklu 108 kişinin yargılandığı Kobani davasının ilk duruşması dün (26 Nisan) yapıldı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Avukat Şevin Kaya, Kobani davasının ilk duruşmasını Medyascope’a değerlendirdi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, mahkemenin hiçbir talebi kabul etmediğini ve duruşmaya Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlanan Demirtaş ve Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu arkadaşlarını, sekiz saat bir odada beklettiğini söyledi. SEGBİS sistemindeki mikrofon bozuk olduğu için arkadaşlarının mahkeme salonunda konuşulanları duyamadığını belirten Beştaş, “Siyasi bir iddianame ve siyasi bir yargılama var. Mahkeme başkanı, Demirtaş ile ağız dalaşına bile girecek kadar tavrını net bir şekilde ortaya koydu” dedi.

Avukat Şevin Kaya ise mahkemenin iletişim ve diyaloğa kapalı bir şekilde ve savunma makamı ile yargılananları dinlemeden duruşmayı yürüttüğü için bu durumu alkışlarla protesto ettiklerini söyledi. Reddi hakim talebinde bulunmalarına rağmen mahkemenin duruşmaya devam ettiğini anlatan Kaya, “Bize yazdıkları bir tiyatroda rol vermek istediler, biz de bu rolü oynamadık ve oynamayacağız. Yargılama bu şekilde devam edemez” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.