Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya ile söyleşi: “Virüs ile randevulaşır gibi karar alınarak mücadele edilemez”

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, dünkü (26 Nisan) kabine toplantısı sonrası duyurulan koronavirüsle mücadele için 17 Mayıs tarihine kadar tam kapanma kararını Medyascope‘tan Ferit Aslan’a yorumladı. Dr. Yerlikaya, “virüs ile randevulaşılır gibi karar alınıp mücadele edilemeyeceğini” söyledi. Alınan kararların turizme yönelik olduğunu söyleyen Yerlikaya, “Bu uygulama ile yoksul ve dezavantajlı kesimler eve kapatılacak, böyle mücadele edilemez. Ekonomik ve sosyal destekler sağlanması gerekir. Ev içi bulaşmaların arttığını görüyoruz” diye konuştu.

TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Halis Yerlikaya, tam kapanma kararının ekonomi ve turizm düşünülerek alındığını ve bunun doğru olmadığını söyledi. Salgının yükünü belirli kesimin sırtladığını söyleyen Yerlikaya, “Biz TTB olarak sokağa çıkma yasağı şeklinde değil, özellikle kapalı alanlardaki insan hareketliliğini ortadan kaldıracak ve ekonomik destek ile desteklenecek bir tedbir alınmasını istedik. Bilimsel parametreler üzerinden karar alınmalıdır” dedi.

Diyarbakır’da bugüne kadar aşı sırası gelip aşılanan kişi sayısının 275 bin civarı olduğunu, 80 bin kişinin de aşı sırası gelmesine rağmen aşılanmadığını belirten Yerlikaya, “Aşılama ile ilgili düzgün bir çalışma ve kampanya yürütülmedi. Aşı politikası insanların kafasında soru işaretlerine yol açtı. Biz vatandaşların sırası geldiğinde gidip muhakkak aşı olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.