Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ahmet Güneştekin’in “Hafıza Odası” sergisi, salgın yüzünden üçüncü kez ertelendi

Ahmet Güneştekin’in Diyarbakır’daki Keçi Burcu’nda düzenlenmesi planlanan “Hafıza Odası” sergisinin açılışı üçüncü kez ertelendi.

Diyarbakır Surları’nın bir parçası olan Keçi Burcu, 2015-16 yıllarında Sur‘da düzenlenen “Hendek-Barikat” operasyonlarından sonra ziyaretçilere kapatılmıştı. Keçi Burcu’nun, sanatçı Ahmet Güneştekin’in Hafıza Odası sergisiyle birlikte tekrar ziyaretçilere açılması planlanıyordu fakat serginin planlanan açılış tarihi, şehrin en sıcak tarihlerine geldiği için, koronavirüs salgınının gidişatı da göz önünde bulundurularak eylüle ertelendi. Medyascope’a konuşan Güneştekin, koronavirüs salgını sürerken ziyaretçilerin sergiyi rahat bir şekilde gezmelerini istediğini ve hava sıcaklığının buna engel olacağını belirterek sergiyi tekrar ertelediğini söyledi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde Keçi Burcu’nda düzenlenecek serginin açılışı daha önce iki kere ertelenerek mayısa alınmıştı. Güneştekin, açılışın bu sefer de eylüle ertelendiğini sosyal medya hesaplarından duyurdu:

“Değerli sanatseveler, bu yıl Diyarbakır’daki Keçi Burcu’nda yapmayı planladığımız ve epeyi hazırlandığımız Hafıza Odası sergisini korona salgını nedeniyle eylül ayına ertelemek zorunda kaldık. O zamana kadar vaka sayasının düşmesini temenni ediyoruz. Anlayışınız için teşekkürler.”

Medyascope’e konuşan Güneştekin, salgın nedeniyle daha önce iki kez serginin açılışını ertelemek zorunda kaldıklarını, şimdi hem vaka sayılarının çok yüksek olması ve istenilen düzeyde aşılanma yapılmaması hem de planlanan tarihin Diyarbakır’ın en sıcak dönemine denk gelmesi nedeniyle bir kez daha açılışı ertelemek zorunda kaldıklarını söyledi. Güneştekin, “Eylül ayı aynı zamanda bütün dünyada sanatsal etkinliklerin başladığı dönemdir. O tarihe kadar yeteri kadar aşılanma olur diye düşünüyoruz. Mevsim itibariyle sergiye gelen insanlar rahat bir şekilde sergiyi gezebilirler” dedi.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.