Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (1 Mayıs 2021): Gazeteci Murat Aksoy ile erken seçim beklentileri, Ufuk Çeri ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Haber Hafta Sonu’nda bu akşam, Medyascope muhabiri Ufuk Çeri ile 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde İstanbul’da yaşananları, eylem yapmak isteyen vatandaşlara polis müdahalesini ve gözaltıları, gazeteci Murat Aksoy ile erken seçim beklentilerini ve iktidarın koronavirüs salgını politikasını konuştuk. 

Editör: Engin Deniz İpek

Murat Aksoy: “CHP kulislerinde de erken seçimle ilgili kasımın son haftası söylentileri dolaşıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 29 Nisan’da Karar TV’de gazetecilerin sorularını yanıtladı. “Erken seçim beklentisi olup olmadığı” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Makul olanı 2021’in sonbaharında seçim yapmaktır. Erdoğan, biraz ekonomiyi düzelttikten sonra seçime giderim diye düşünüyor büyük bir ihtimalle ama görünen tabloda bu, mümkün görünmüyor” dedi. Bu söylenti sadece Kılıçdaroğlu’ndan da gelmedi: DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da “Beklentimiz, normal zamanından birkaç ay önce erken seçim. Bir de sonbaharda seçim yapmak AK Parti’ye yarıyor. 2022’nin sonbaharında bekliyoruz” dedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da bu sene erken seçim yapılma ihtimali olduğunu söyledi. Bu açıklamaların üzerine bültenimizin konuğu gazeteci Murat Aksoy, CHP kulislerinde dolaşan söylentiyi dile getirdi:

“Hükümet için 2022 ya da 2023 yılı ekonomide tablonun daha da kötüye gideceğinin belirtisi. Hükümet ekonomideki tablo daha da kararmadan seçime gitmek istiyor. CHP kulislerinde de erken seçimle ilgili kasımın son haftası söylentileri dolaşıyor”.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.