Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Saadet Partisi ve DEVA Partisi Diyarbakır il başkanlarından kayyumlara tepki: “Kayyumlar OHAL valisi gibi davranıyor, temiz eller operasyonu şart”

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan ve Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, kayyum atanan belediyelerde yaşanan yolsuzluk iddialarını Ferit Aslan’a değerlendirdi.

İl başkanları, kayyumların 1990’lı yıllardaki olağanüstü hal (OHAL) valileri gibi davrandığını söyledi. SP Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı “Paralar PKK’ya değil, millete gidiyor” açıklamasını hatırlatarak, “Kayyumlar, belediyeleri babalarının çiftliği gibi yönetiyor, paraların bir kısmının belli çevrelere gittiği ortaya çıkıyor” dedi. DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen ise Türkiye’de “yönetimsel bir salgın da yaşandığını” söyleyerek, Diyarbakır’da kayyum döneminde Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (DİSKİ) salgın koşullarına rağmen su borcu için icra takibi başlattığını söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.